pieniek82 napisał(a):
Ale nawet bez peta Ranger jest bardzo mocny, jak ma dobry build pod crita to kazdy jego strzal z longbowa to jakies 2-3 k.
Ostanio pare razy trafialem na takiego na sPvP i jak zawsze trzymam sie inzynierem daleko kitujac to na tego jeszcze nie wymyslilem taktyki. Jego dmg przy moich condition damage jest nieporównywalnie wiekszy. Mimo boosta inzyniera (gdzie teraz za sPvP wykrecam 250-350 ptk za walkę) jedynie Ranger i Warrior sa dla mnie sporym problemem.
2-3k kazdy strzal? Trzeba grac _kompletna_ szmata zeby takie crity lapac - light armor bez toughness... Na inzynierze to chyba sobie troche fantazjujesz. Ale jesli nie to oczywiste ze z warriorami masz problem - 1 eviscerate i zostajesz z 30% hp. Troche defensywy do builda trzeba. Poza tym widze pewien problem z twoja strategia - trzymasz sie od rangera z LB na max zasiegu? To jak na warriora z GS isc z taktyka 'im blizej tym lepiej'. Popatrz na opis skilla nr 1 na LB. Do tego dodam ze w BWE3 LB na max zasiegu trafial do celu moze raz na 3 ataki. Czesciowo z powodu buga a czesciowo z powodu niskiej predkosci strzal.
lordyp napisał(a):
czyli teraz potrafi walnąć kryty większe od wariora?
w początkowych betach grałem właśnie rangerem, potem przerzuciłem się na wariora ze strzelbą i różnica w dmg była jednak spora a i przeżywalność dużo większa
trochę boostnęli tego rangera?
Nie boostneli, znerfili. Koledze sie cos zwiduje...
Najmocniejsze buildy rangera na spvp obecnie to siekierka i conditions (wersja ze spirits wydaje sie wrecz OP... dopoki sie nie rzuci w nie 1 atakiem AOE
). Damage bezposredni rangera jest dosc mizerny w porownaniu.