vilhelm napisał(a):
Mark24 napisał(a):
czyli ich umowa jest niezgodna z europejskim prawem?
Albo ja czegoś nie rozumiem - załóżmy gwarancja - ustawowione przez prawo europejskie mamy 2 lata gwarancji, ja sprzedając towar załączam do podpisania swoja umową w której zastrzegam drobnym druczkiem, że daję 30dni gwarancji. Z tego co wiem to i tak byłbym zobowiązany do udzielenia 2 lat gwarancji, a moja umowa byłaby nieważna ponieważ prawo EU jest nadrzędne i to nim należy się sugerować.
Więc jak to w końcu jest?
A czytałeś w ogóle gościu chodź raz:
Orzeczenie:
1.
http://curia.europa.eu/juris/document/d ... id=2559113i:
2. EULA CCP ???
I co to za analogia legis odnośnie gwarancji jak te sprawy są w ogóle nie podobne do siebie??
Jak chcesz wiedzieć "jak to w końcu jest": to pytanie skieruj nie do "internetowych" prawników-pixel wojowników, a do kancelarii która w razie czego poprowadzi sprawę przeciwko CCP za Ciebie. Gdy dostaniesz BAN na sprzedane/kupione konto.
Mh... tylko czy warto wydawać przynajmniej 3-4k EURO na proces za konto warte z 1k PLN ?
ale ja nie piszę czy warto czy nie warto. Ja się tylko GRZECZNIE pytam czy jakaś mała europejska firma może ustanowić inne przepisy prawne dotyczące ich produktu niż kongres EU. I analogia z gwarancją jest jak najbardziej na miejscu - tu też mała firma ustanawia sobie inne zasady co do swojego produktu i praw konsumenta.
Więc zakładając, że prawo w EU stanowi, że konta z grami, z gier można sprzedawać - czy jakieś CCP może sobie zapisać w EULA przepis przeczący europejskiemu prawu i to egzekwować (banować, etc?)