Havok napisał(a):
Nefastus napisał(a):
Nic nikomu nie zarzucam i kompletnie rozumiem dlaczego Polacy generalnie maja sztuczny dystans do kolorowych, ale mam nadzieje że w naszym wieku Internetu, szybkiego dostępu do informacji, i możliwości wyjazdów za granice, choćby na wakacje, przeciętny Polak powoli zacznie się normalizować z tak zwanymi "czarnymi".
Jeśli porównasz społeczeństwo w którym od praktycznie "od zawsze" prostu nie było dużych ilości ludzi o innym kolorze ze społeczeństwem w usa czy uk gdzie proporcje są zupełnie inne i nie domyślasz się czemu w polsce jest sztuczny dystans. To po prostu jesteś głupi. W polsce czarnych czy żółtych ludzi jest na tyle mało, że dla większości społeczeństwa stanowią raczej "ciekawostkę" a nie powód do rozważań nad wyższością ras/siedzeniem na socjalu itp itd.
Czy trollujesz czy naprawdę nie przeczytałeś nic poza tym postem, a głównie tym. Od samego początku mówię że rozumiem dlaczego Polacy mają taki stosunek do innych, co jest przyczyną oczywistego homogenicznego społeczeństwa, co jednocześnie znaczy ze przeciętny Polak nie jest przyzwyczajony do kolorowych. Jedyne co dodałem to ze to się zacznie szybciej zmieniać dzięki dzisieszej otwartości na przepływ informacji i większej ilości Polaków wyjeżdżających za granice na wakacje lub prace.
Kurwa Havok, czytaj thread i rozum a nie przypierdalaj się do mnie bo myslisz że to jest nadal cool.