Sargodar napisał(a):
Jakie to QRWA poetyckie !
BANDA POJEBANYCH ZAPATRZONYCH W SIEBIE DEBILI, DLA KTORYCH NIE MA NIC INNEGO NIZ TE KUREWSKIE PRE NGE !
TAM MOZE BYLI UBER A TERAZ SA SZMATAMI !
Bardzo sie ciesze ze nie gralem w PRE NGE !
Dobrze ze jest pare osob ktore sa normalne - Enhu,Gerrah i reszta wspanialych ludzi - moj szacunek w wasza strone !
PS
SAMI JESTESCIE NIEWOLNIKAMI PRE NG !
hahaha... o matko
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Zazdroszczę Enhu, Gerrahowi, Jasowi i Athrowi, że mają "przyjemnosć" grać z tak inteligentną i elokwentną osobą jak ty
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Egze napisał(a):
Mialem tego nie robic ale trudno. DAJCIE MI TU BANA ZA MOJE POGLADY.
WIDZICIE TYLKO TO CO BYLO DAWNIEJ I NIC PO ZA TYM. A TO CO NAPISALEM SCORPIO TO JEST BRAK SZACUNKU DLA TYCH CO NIE MOGLI GRAC PRE NGE. CHUJ Z TYM NIE ZALUJE WOGOLE. MAM JUZ KUZWA DOSYC CIAGLEGO PIEROLENIA JAK TO KIEDYS BYLO UBER A TERAZ GRA TO GOWNO. NIE POTRAFISZ SIE PRZYSTOSOWAC JAK WIELU GRACZY TO NIE WRACAJ I CHUJ IDZ DO INNYCH GIER.
PRAWDZIWY FAN GRY JEST Z NIA NA DOBRE I ZLE. MAM GLEBOKO W DUPIE ZE ZOSTANE ZBANOWANY TUTAJ.
PS: ENHU, GERRAH, JASOSONOS, ATHOR - SZACUNEK I PODZIEKOWANIA ZA CALA POMOC. RESZTA TYLKO MARUDZILA Z VETERANOW
hahaha.... Egze ja starciłem na NGE tylko około 90mln kredytów.... Giwera to chyba wdupił z 300-600mln... a są gracze co utopili znaaacznie więcej.... pomijając kasę to jeszcze setki godzin czasu spędzonego w grze... więc raczej chyba nie wiesz co mówisz... Pozatym Ty chyba wogóle nie powinienes poruszac tego tematu... pamiętam, że nie dawno stroiłeś fochy, że kasujesz konto i odchodzisz na zawsze z gry :lol
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Hahahah.... o jezu nie mogę
Pozatym...... kwestia wyjaśnienia
Chłopaki my się nie zrozumieliśmy.... moim zdaniem preNGE też było ujowo... zachwycałem się kiedyś SWG bo :
-był to mój pierwszy mmog na poważnie (nielicząć eksperymentu z UO)
-był to okres wydania Total Experience, więc miałem masę znajomych którzy zaczynali w tym samym momencie co ja
-była konkretna ekipa
Gdyby nie NGE pewnie nadal bym siedział i się zachwycał tym pustym, brzydkim światem, nieprzemyslanym contentem, miliardem bugów, ciągłymi downtime serwerów, robieniem większości rzeczy AFK (jak byłęm w grupie i biliśmy gniazdo, to odpalałem macro i szedłem na neta na 10 minut... nie wspomnę już o farmowaniu FP całkowicie AFK) ... Dziękuję obecnie siłom wyższym, że stało się jak stało i miałem szansę spróbować, przez te kilka miechów innych mmogów
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Teraz widzę, że SWG to był niedorobiony gniot.... wieczna beta.... normalnie nie kapuję, że nie mieli wstydu jeszcze brać za coś takiego opłaty.... a aktualna sytuacja jest dla mnie tym bardziej niepojęta.... Mówiłem to wiele razy ale powiem jeszcze raz - FFXI w które obecnie gram miało premierę dwa miesiące później od SWG i jest :
-przemyślane
-ładniejsze
-mniej obciążające sprzętowo (niektórzy grają na 256RAM a 512RAM to już gra płynniutka)
-gram od kwietnia i DWA razy wyłączyli mój serwer (raz an 1,5h i raz na 3h)... co było zapowiadane 2 tygodnie wcześniej
-nie ma bugów (nie spotkałem jeszcze żadnego)
-ciągle się rozwija i naprawdę aż się nie można doczekac na każdy nowy patch (teraz dodają hodowlę chocobosów, które będzie można krzyżować a później się nimi ścigac w Grand Prix)
-wymusza grę w grupie.... nic konkretnego nie zrobisz solo
-jest mnóstwo zabawy na każdym levelu (cap20, cap30, cap40....)
-ma wątek fabularny
-ma ciekawe questy (cutscenki i retrospekcje w każdym)
-dynamiczny rynek towarów
-podział funkcji w grupie (a nie że tak jak w SWG wszyscy biegają jak pojebani w total chaosie)
-widowiskowa walka
Myślałem, że to tylko moja subiektywna ocena, ale ostatnio Klex się skusił na FFXI i moje słowa możecie traktować jak jego własne... SWG jest (i uważam obecnie, że zawsze było) jakościowo baaaardzo w tyle w porównaniu z innymi mmogami... może żałożenia gry są naprawdę wspaniałe, ale ich realizacja jest niestety mierna... Dlatego Yarpen, Sniper, Torel, Mefisto i wielu innych gra w WoW'a... a ja i Klex ciupiemy w FFXI...
I tyle... w tym temacie... powiedziałem wszytko... ja nie płączę z powodu NGE
![;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dzięki temu gram w grę o wiele lepszą, a czasom SWG zawdzieczam wielu przyjaciół i kilka fajnych wspomnień
![:]](./images/smilies/icon_har1.gif)