HaVoK696 napisał(a):
...Trylogii Czarnej Floty )
Ogólnie mówiąc słaba pozycja...
Co do NEJ to pierwszych tomów nie mogłem przetrawić, ale zmusiłem się i w ogólnym rozrachunku nawet mi podobały. Pod koniec NEJ robi się fajniejsze i mogę powiedzieć, że niektóre tomy jak np. "Zdrajca" w znaczący sposób odstają od całości jakością. Moim zdaniem obrano dobry tor, chcąc odswieżyć universum SW, bo ile można się bić z Strom-trooperami i ile razy Han Solo i Chewbacca mogą wychodzić bez szfanku z beznadziejnych sytuacji
Troszke może zabrakło pomysłów, ale zamierzenie zostało chyba osiągnięte. Z ręką na sercu czekam na nową serię, dziejącą się po NEJ. Ponoć ma pojawić się duch Anakina Skywalkera i Nowi Mandalorianie z ich przywódzcą Bobb'a Fett'em, pozatym odrodzenie Zakonu Jedi, Tahiri Weila jako "chodząca broń", Jacen Solo jako wielki dowódzca, ponadto syn Palleona, Chisowie, Ben Skywalker jako "latarnia mocy" oraz SITHOWIE !!!
Ooooj będzie się działo
ps. polecam jeszcze jedną książkę "Ja Jedi" Stackpola ,ale jako, że występuje w niej masa postaci pojawiających się w serii X-wing, to proponuję zacząć właśnie od tych książek...