HaVoK696 napisał(a):
...Trylogii Czarnej Floty )
Ogólnie mówiąc słaba pozycja...
![:-?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Co do NEJ to pierwszych tomów nie mogłem przetrawić, ale zmusiłem się i w ogólnym rozrachunku nawet mi podobały. Pod koniec NEJ robi się fajniejsze i mogę powiedzieć, że niektóre tomy jak np. "Zdrajca" w znaczący sposób odstają od całości jakością. Moim zdaniem obrano dobry tor, chcąc odswieżyć universum SW, bo ile można się bić z Strom-trooperami i ile razy Han Solo i Chewbacca mogą wychodzić bez szfanku z beznadziejnych sytuacji
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Troszke może zabrakło pomysłów, ale zamierzenie zostało chyba osiągnięte. Z ręką na sercu czekam na nową serię, dziejącą się po NEJ. Ponoć ma pojawić się duch Anakina Skywalkera i Nowi Mandalorianie z ich przywódzcą Bobb'a Fett'em, pozatym odrodzenie Zakonu Jedi, Tahiri Weila jako "chodząca broń", Jacen Solo jako wielki dowódzca, ponadto syn Palleona, Chisowie, Ben Skywalker jako "latarnia mocy" oraz SITHOWIE !!!
![:]](./images/smilies/icon_har1.gif)
Ooooj będzie się działo
ps. polecam jeszcze jedną książkę "Ja Jedi" Stackpola ,ale jako, że występuje w niej masa postaci pojawiających się w serii X-wing, to proponuję zacząć właśnie od tych książek...