Cytuj:
Nie, dla mnie endgame np w WoWie czy Riftcie to byly wspolne raidy z grupa znajomych, tam fun lecial strumieniami z zabijania trudnych bossow typu Lady Vashj czy Kael'thas + w Vanilli Epic Hunter Quest to byl najlepszy quest we wszystkich mmo ever.
Dla ciebie.
Dla mnie to była nudna farma itemow zeby moc robić kolejne instancje.
W GW2 po wbiciu na 80lvl moge robić co mi sie podoba. Przed wbiciem na 80lvl też.
Cytuj:
nie mam legendary i exoticow, bo nie jestem jebanym botem i brainless napierdalaczem mobow do farmienia 1000000000 matsow.
No to niech koledzy ci pomogą...
Cytuj:
Przeciez mialo nie byc zmuszania do grindu, endgame mial byc od poczatku (w pvp TEORETYCZNIE tak jest, w praktyce nie bardzo), a ty wyrzucasz "narzekaczom" ze nie odkryli wszystkiego na mapie, nie zfarmili jeszcze miliona matsow na legendary itd.
Kto cie zmusza do farmy w pvp ?
W sPvP nie ma zadnej farmy.
A na WvW kiedy biegniesz z zergiem i tak nie ma wiekszego znaczenia w co jestes ubrany, tak długo jak zerg jest minimalnie skoordynowany.
My chyba gramy w dwie zupelnie inne gry. Ja sie nigdy do farmy czegokolwiek zmuszony nie czulem, nie tak jak to było w rifcie albo wowie, gdzie farmić poprostu musiałeś albo wypadałeś z obiegu.
edit do tego:
Juz widze jak robiles Kael'Thasa w WoW bez totalnego farmienia Vashj czy jak to sie pisze. LOL. GL&HF. To jest farma. Musisz chodzic do tej samej instancje, zeby wyfarmic dla XX najlepszy gear, zeby moc robić kolejny tier contentu.
Poprostu musisz, albo nie bedziesz mial XX statu wystarczjaco zeby walnac nawet trashmoba
Sproboj zrobić Sunwell, w itemach ze zwykłego dugeonu. Ba sproboj to zrobić w itemach z pierwszego raidu w TBC (jakikolwiek on tam był). GL&HF.
W RIFT content gaetowany jest tak samo. Gear Checkami. Nie masz odpowiedniej ilosci hit/focus/tank/dps statow. To wypierdalaja farmić poprzedni tier az bedziesz mial.
A dlaczego w tych grach jest one week reset timer ? No dlaczego ? Chyba nie po to zeby biedni gracze padli z przemeczenia ? Nie to jest kolejne ograniczenie w tym jak szybko mozesz dostać sprzet to robienia kolejnego tieru contentu.
Roznica jest taka ze w GW2 moge sobie wejsc do Arah zaraz po dobiciu na 80lvl w itemach z 60-80lvl o roznym randomowym rarity i je zrobić. Będzie to trudniejsze, czasem będzie rwanie włosów z głowy, ale jest to całkowicie do zrobienia.
Dlaczego ? Dlatego, że design gry nie przewiduje żadnych dodatkowych ograniczeń w postaciu prostackich gear checkow.
Jedyne ogranicznie to level. Nad czym osobiscie boleje, bo ja bym levelowanie z GW2 wyjebał całkowicie.
Serio. My mamy zupełnie różną definicje tego co to jest farma i grind a co nie jest.
edit2 bo zapmniałem o PvP.
Farma gearu PvP w obu grach (WoW i RIFT), to jest dopiero farm.
Jak nie masz itemow pvp, to przychodzi gosc ktore je ma i cie roflstopmuje, jedna reka grajac a druga trzepiac kapucyna.
Czy farma tego gearu wymaga jakiego kolwiek skila ? Oczywiscie ze nie. Ona tylko zabiera czas. Jeden bedzie mial troche szybciej a inny wolniej.
Dlaczego w WoWie sa tygodniowe limity punktow na to jak szybko mozesz coś za nie kupić (tzn. były, teraz to nie wiem). No zeby gra sie za szybko nie skonczyla
W GW2 nie masz itemow i dalej mozesz spokojnie grać. W zielonych itemach mozesz spokojnie pojechac kogoś kto ma exotici. Sproboj w WoWie z niebieskimi pojechać kogoś kto ma same epaxy
Oczywiscie sytacja jest abstrakcyjna w sPvP kazdy ma to samo, a na WvW liczy sie masa a nie to ze sobie biegasz sam sie nagle rolfstompuje 20 graczy.
Cytuj:
Po co mamy wymyslac skoro ty juz wyrzucasz setki pomyslow na godzine na ich forum/maila. I wolalbym jakby po prostu eventy dostosowywaly sie do ilosci graczy (ze wzgledu na to ze teraz mamy multum graczy, za dwa miesiace juz tak nie bedzie) i stawialy na wyzwanie i wymuszajac na graczasz faktyczne ogarniecie eventow zamiast bezmyslnego napierdzielania w klawisze bo jest to skuteczniejsze niz kombinowanie z combosami. To ze po pewnym czasie event po prostu nie bedzie sie dalo zrobic to pojscie po najmniejszej lini oporu i najdurniejsze rozwiazanie. Dla mnie.
No lepiej jest narzekać, i nie przedstawiać żadnych konkretnych pomysłów. Right.
Pozatym ten fpomysł na oficjalnym forum wyewoluował w różne strony niektóre ciekawe, nie które nie. Czesc z nich napewno sie znajdzie w grze. Ale to była dyskusja a nie narzekanie "jest do dupy i chuj, ale jak to naprawić to ja już nie wiem, niech inni pomyślą".
Tacy ludzie powinni mieć zakas postowania na oficjalnych forach (A takich jest tam sporo). Bo nic nie wnosza tylko czas moderatorow marnują.. Ale to już tak abstrachując od tematu.
Oczywiscie, ze jest to pojscie na najmniejszej linii oporu. Bo ja chce zeby to sie w grze znalazło jeszcze w tym roku a nie w kolejnym dodatku.
Dobra zmarnowałęm tu 20 minut życia. Ide robić coś pożytecznego.