TobiAlex napisał(a):
No ja mam właśnie lifesub, dlatego jak przejdą na F2P to dla mnie jak dla Zenka
a i wartość konta wzrośnie
Chwilowo wartość pewnie wzrośnie . Pytanie czy na dłużej to zostanie. Jakby AoC miał lifesuby to wątpie aby teraz mimo freemium były więcej warte. Zresztą teraz przejścia na f2p lub freemium już takiej furory nie robią jak 2 lata temu, po prostu już zachodnich 'dużych' tytułów takich już jest sporo. Inna sprawa, że TSW (i SWTOR, który na pewno przechodzi tej jesieni) są nowymi tytułami i z tego względu mogą dostać trochę więcej 'prasy' i zainteresowania.
TSW ma szansę jeszcze z tego powodu, że dużo osób słyszało, ale relatywnie mało grało - choć raczej nie obstawiałbym, że z tego powodu pójdzie drogą DDO czy DCUO. Jednak mocno inny typ gry. Choć wykluczyć się nie da.
Co do lifesuba i freemium. To miałem lifesuba w Lotro i freemium mnie wypędziło po niecałych trzech kwartałach. Dalej miałem ochotę grać, ale zmiany w grze i sklepik tak mnie wkurwiały, że w końcu uznałem, że nie gram po to aby się irytować tylko, żeby mieć fun. Wobec czego przestałem grać permanentnie.
Choć fakt, konto z lifesubem było wtedy więcej warte, ale teraz już chyba ich wartość znowu spadła z tego co wiem.