warhameron napisał(a):
Po poniedziałkowym paczu AI już nie wyśle pioniera bez eskorty(mają być atakowani i niszczeni ).
W czasie , gdy od razu zajmiesz sie produkcja pionierów np x2 to wybudujesz te 2 budynki + pioniera, unrest drastycznie wpływa na produkcję, a tymi pionierami i tak nie połazisz od razu bo pewnie będzie sporo jeszcze potworków na około. Aczkolwiek, może taktyka warta sprawdzenia.
Z reguły mam już 5 miast zanim napotkam przeciwnika blokującego mi rozwój (choć zdarzało się ,że zaraz obok był przeciwnik. Wtedy robiłem mu wjazd na chatę i zdobyte 1-2 miasta) Tamowanie bestyjek bardzo się przydaje na starcie w takich przypadkach.(większa i groźniejsza armia).
http://forums.elementalgame.com/433395TA łata ciągle rozbudowywana.
Zobaczę to uwierzę
nigdy nie budowałem dwóch pionierów - zawsze jeden, a później budynki. W przypadku ustawienia ilości potworków na moderate - zanim wybuduje mi się pierwszy pionier mam już otwartą drogę do następnej lokalizacji miasta. Nawet jeśli nie to wtedy stosuję wywabianie potworków z ich pozycji startowych settlersem, a bohaterami zgarniam łup
Jeśli z reguły masz już 5 miast zanim spotkasz przeciwnika to znaczy, że albo grasz poniżej poziomu challenge albo grasz z małą ilością przeciwników - ja zawsze gram pczeciwko minimum 9