Asmax napisał(a):
Ciekawi mnie wlasnie kto w obecnej epoce zalicza sie do klasy Nowobogackiego lub wspomnianego wyzej prywaciarze...
Posiadacz X5? Posiadacz Harleya? Czy po prostu gość ktory zamiast narzekac na to co sie dzieje w okol, niezaleznie od intelektu wzial sprawy w swoje rece i potrafi wyciagnac wiecej niz, powiedzmy, 10 kola netto na miesiac?
Ten "nowobogacki" to mentalność, człowiek który poza pieniędzmi nic sobą nie reprezentuje, uważa, że skro udało mi się coś zarobić każdy ma mu zejść z drogi i może robić co mu się podoba. Najczęściej tacy ludzie dowartościowują się tym co mogą kupić. Czasem jest to HD. Pewnie są i tacy którzy kupują HD bo zawsze chcieli coś takiego mieć i cieszą się jazdą. Tylko pewnie więcej znajdzie się takich dla których taki motor to kolejna wizytówka "paczcie kurwa, mnie stać" a w rozmowie zawsze podkreślą ILE kosztował. Może dla ciebie jest to wzór, w końcu mają te 10k netto na miesiąc i są tacy przedsiębiorczy, dla mnie niekoniecznie.
Nie wiem, czy jest sens prowadzić dalszą dyskusję na ten temat jeżeli dla ciebie jedynym wyznacznikiem wartości są pieniądze.