mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 2394  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: 15 sty 2013, 12:31 
Ideologie liberalne czy libertariańskie też nie są obarczone problemami. Pytanie czy wolność ekonomiczna jest wartością nadrzędną, czy może jednak wzrost gospodarczy który przekłada się na poprawę stopy życiowej obywateli? Ekonomia nie zna modelu zapewniającego wzrost, a zbytnie koncentracja na wolności gospodarczej pcha w stronę recesji i nadużyć co pokazał neoliberalizm i ostatni kryzys. Dlatego dogmatyczne traktowanie zasad jakiegoś nurtu jest błędne.

PostNapisane: 15 sty 2013, 13:32 
Oyci3C napisał(a):
Tczewiak lubi Antoniego więc chyba mu podziękujemy.

pojebało?
Napisałem, że jako jedyny z tego pisdowego plebejstwa ma jakiś dystans do siebie.

Pojęcie lewicy i prawicy trzeba uprościć, aby dojść do samego sedna. Można to podzielić tak jak napisałem albo:
- lewica - ludzie są równi i muszą mieć równy start
- prawica - obowiązuje dziedziczenie, to co wypracujesz przechodzi na Twoje dzieci, jak się opierdalałeś to one będą mieć ciężej niż dzieci kogoś kto zapierdalał, ludzie nie są równi

W takim przypadku też stoję po prawej stronie. Lewactwo lubi okradać i rozdawać cudzą własność. Najlepszą zachętą do rozwoju jest jednak właśnie prawo własności i dziedziczenia, a nie współdzielenia dóbr z obcymi ludźmi.

Odnośnie hitlera. Jego partia była lewicowa i lewicowymi hasełkami doszedł do władzy, ale sama ideologia była bardzo mieszana. Dla uproszczenia jako kontrast dla komuszków czerwonych nazwano to prawicą, ale przypominam, że narodowy-socjalizm świetnie dogadywał się z komunistami w sprawach rozdziału wpływów.
Jednoczenie narodów to idea jakby nie patrzeć lewicowa, natomiast już czystość ras to prawicowe rozwinięcie samej idei dziedziczenia.
Śmieszy mnie (i smuci jednocześnie) jak to Polacy lecą za lewicą, która bluźni i każe zwać się prawicą w momencie gdy spustoszenie, którego dokonała lewica po 1945 widać gołym okiem.
Europę też zżera już lewicowy rak. Do nas dotarł w 1945, do nich jakoś na przełomie lat 70tych i 80tych.

Darujcie sobie teksty o kurwinowcach, 16latkach czy gimnazjalistach. Głosowanie chociażby na prawicę nie oznacza popierania Korwina.

Tor: w przypadku wolności gospodarczej nie ma mowy o dopłatach czy ratowaniu banków. Łatwo spierdolić jeśli nie ciąży nad Tobą widmo upadku. Gospodarka musiałaby sobie poradzić w przypadku braku regulacji - wyobrażasz sobie sytuację, że nagle nikt nie ma kasy?

*

PostNapisane: 15 sty 2013, 13:49 
Antoni i dystans do siebie w jednym zdaniu lol. Macierewicz jest tak nadęty jak teksty Isengrima

cypis#2942
Obrazek

PostNapisane: 15 sty 2013, 13:52 
Też byłem przeciwko wspomaganiu banków, uważam że powinny upaść. Trzeba pamiętać tylko o tym, że ich upadek dotknąłby niewielu winnych prezesów i miliony niewinnych obywateli po załamaniu gospodarczym. Wydaje mi się jednak, że nauczka ludziom by się przydała właśnie w celu poprawienia nadzoru nad rynkiem i zwiększenia odpowiedzialności zarządów firm za swoje czyny. Kryzys pokazał, ze są bezkarni. Gdyby nie prawo to zamiast konkurencji mielibyśmy wyzysk i monopole.

PostNapisane: 15 sty 2013, 13:53 
Antoniego nie bronie, ale imo media nad wyrost rozjebaly jego wizerunek ;p

A hitler przedw wsyzstkim byl wielbiony, bo jakby nie patrzec, byla bida, a dal ludziom prace, jakakolwiek by to nie byla ;p

Ostatnio edytowano 15 sty 2013, 13:57 przez Highlander, łącznie edytowano 1 raz
*

PostNapisane: 15 sty 2013, 13:56 
Cytuj:
jako kontrast dla komuszków czerwonych nazwano to prawicą, ale przypominam, że narodowy-socjalizm świetnie dogadywał się z komunistami w sprawach rozdziału wpływów.

Za to na własnym podwórku świetnie dogadywał się z partiami prawicowymi, konserwatywnymi, wielkimi posiadaczami ziemskimi (junkrami, hyhyhy) i wielkim przemysłem. Jak to typowa lewacka partia.
Z kolei w Reichstagu socjaliści jako jedyni głosowali przeciwko przyznaniu Hitlerowi szczególnych prerogatyw.
Cytuj:
Darujcie sobie teksty o kurwinowcach, 16latkach czy gimnazjalistach. Głosowanie chociażby na prawicę nie oznacza popierania Korwina.

Ale Ciebie nie da się traktować traktować poważnie. Ja się nie wypowiadam na temat programowania czy projektowania stron bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Nie wiedzieć czemu, Ty nie masz problemu z kompromitowaniem się każdym zdaniem napisanym na tematy społeczne, polityczne i prawne.

**

PostNapisane: 15 sty 2013, 14:00 
Z jednym się zgodzę. Banki powinny były upaść, nawet kosztem syfu który by się zrobił. Inna sprawa, że sposób w jaki banki i para-banki działają to woła o pomstę. Z drugiej strony tylko jeden bank w całej historii nowożytnej ludzkości, rzeczywiście miał to co pożyczał.

PostNapisane: 15 sty 2013, 14:03 
Lewarowanie samo w sobie nie jest złe. Kwestia zachowania zdrowego rozsądku i zapanowania nad chciwością.

PostNapisane: 15 sty 2013, 14:05 
Junkier napisał(a):
Nie wiedzieć czemu, Ty nie masz problemu z kompromitowaniem się każdym zdaniem napisanym na tematy społeczne, polityczne i prawne.

Widzisz - Ty uważasz poglądy prawicowe za kompromitację, a ja popieranie lewactwa za chorobę umysłową. Impas.

PostNapisane: 15 sty 2013, 14:07 
Jemu chyba chodziło o to, ze nie znasz się na rzeczach o których się wypowiadasz tworząc własne teorie odbiegające od rzeczywistości. I tak niestety często jest tczewiak. Jak przestaniesz prezentować poziom komentarzy pod filmikami Korwina to nikt nie będzie tak cię nazywał.

PostNapisane: 15 sty 2013, 14:23 
Tor-Bled-Nam napisał(a):
Jemu chyba chodziło o to, ze nie znasz się na rzeczach o których się wypowiadasz tworząc własne teorie odbiegające od rzeczywistości. I tak niestety często jest tczewiak. Jak przestaniesz prezentować poziom komentarzy pod filmikami Korwina to nikt nie będzie tak cię nazywał.

Ale rozbierz podział prawica/lewica na czynniki pierwsze. Zobacz co ci zostanie. Religia jest domeną i prawicy, i lewicy także, to iż nam media wciskają, że lewica od prawicy różni się tylko poglądami religijnymi i odnośnie pedałów.

*

PostNapisane: 15 sty 2013, 14:42 
tczewiak napisał(a):
Ale rozbierz podział prawica/lewica na czynniki pierwsze. Zobacz co ci zostanie.

Konserwatyzm i liberalizm.
Polityczny, społeczny, gospodarczy także. Dlatego konserwatywny liberalizm jako doktryna to jeden wielki hoax.
Cytuj:
Religia jest domeną i prawicy, i lewicy także

podobnie jak etatyzm i interwencjonizm państwowy

PostNapisane: 15 sty 2013, 14:56 
Cytuj:
Niah ale my dyskutujemy i odnosimy się do realiów jakie teraz panują pomijając fakt, że prawy kierunek mnie nie interesuje ^^

To, że gdzieś coś jest normą nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Nie tylko motłoch potrafi być głupi, ale także i rządzący, ktoś ich wybrał. tusk i jarosław na urząd premiera nie zostali wybrani przecież przez krasnale ogrodowe tylko dzięki waszym głosom, dzięki kurwa mać.

Cytuj:
Pies nie jest partenerem do żadnej dyskusji. Chyba, że w jego jednolinijkowcach znajdziesz jakieś argumenty.

Jeśli naprawdę sądzisz, że będę podawał argumenty, czemu sądzę, że się mylisz w tym zdaniu: "zakaz aborcji, nie dla narkotyków, homoseksualistów, inwigilacja społeczeństwa i silne państwo." to ładne cię jebie na mózg.

PostNapisane: 15 sty 2013, 16:01 
Highlander napisał(a):
Antoniego nie bronie, ale imo media nad wyrost rozjebaly jego wizerunek ;p

A hitler przedw wsyzstkim byl wielbiony, bo jakby nie patrzec, byla bida, a dal ludziom prace, jakakolwiek by to nie byla ;p

Hitler mial za malo w bicu

PostNapisane: 15 sty 2013, 16:20 
tczewiak napisał(a):
Podział jest prosty:
- lewica - byt społeczny ponad wolnością jednostki
- prawica - wolność jednostki ponad bytem społecznym

Ja wolę sam decydować o życiu swoim, swojej rodziny, swoich finansach i stanie posiadania. To czyni ze mnie zwolennika prawicy.

Tczewiak, znowu się naćpałeś, chyba że byś chciał 90% frakcji prawicowych w europie posadzić po lewej stronie, z lewą i prawą stroną w Sejmie to kwestia faktów a nie teorii, a fakty są takie, że prawicowcy chociażby w Polsce lubią socjalizm, solidarność społeczną, etatyzm i podobne poglądy.

Prawicowe ideologie najczęściej wychodzą z pozycji rodzina > państwo ale i państwo > rodzina i niekoniecznie stawiają na wolność jednostki.
Już nie wspomnę o skostniałości obyczajowej polityki partii prawicowych, bo to już legenda :lol:

PostNapisane: 15 sty 2013, 16:26 
Profeta napisał(a):
tczewiak napisał(a):
Podział jest prosty:

Ja wolę sam decydować o życiu swoim, swojej rodziny, swoich finansach i stanie posiadania. To czyni ze mnie zwolennika prawicy.

Tczewiak, znowu się naćpałeś, chyba że byś chciał 90% frakcji prawicowych w europie posadzić po lewej stronie, z lewą i prawą stroną w Sejmie to kwestia faktów a nie teorii, a fakty są takie, że prawicowcy chociażby w Polsce lubią socjalizm, solidarność społeczną, etatyzm i podobne poglądy.

błagam was, nie wypisujcie takich bzdur, bo nie wiem czy się śmiać czy płakać nad kondycją umysłową polskiego durnego społeczeństwa, które wierzy, że pis to partia prawicowa

PostNapisane: 15 sty 2013, 16:35 
Niah napisał(a):
Profeta napisał(a):
tczewiak napisał(a):
Podział jest prosty:

błagam was, nie wypisujcie takich bzdur, bo nie wiem czy się śmiać czy płakać nad kondycją umysłową polskiego durnego społeczeństwa, które wierzy, że pis to partia prawicowa

Zastanów się nad genezą pojęcia 'prawica', siłą faktów PiS jest w Polsce partią prawicową :lol:
Co nie przeczy, że brak u nas partii konserwatywno-liberalnej. Fajtłapy Korwina nie liczę :)

PostNapisane: 15 sty 2013, 16:36 
Partia paplająca o podnoszeniu podatków, rozdawnictwie, redystrybucji itp. nie jest partią prawicową.

PostNapisane: 15 sty 2013, 16:39 
tczewiak napisał(a):
Partia paplająca o podnoszeniu podatków, rozdawnictwie, redystrybucji itp. nie jest partią prawicową.

Radzę się przyjrzeć Obrazek

PostNapisane: 15 sty 2013, 16:40 
od lewej: lewica, lewica, lewica, lewica, lewica ;(

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160 ... 2394  Następna strona