Highlander napisał(a):
Ale wsadzajac ich tam/izolujac w sumie podpisujesz na nich wyrok, ze beda debilami zawsze
A oni tez kiedys wyrosna. I mysle, ze ogolnie srednio spolecznie do przyjecia.
Statystycznie - obniżają poziom całości zamiast toczyć się we własnym piekiełku. Lewacka metoda z wrzucaniem osła,który kilka razy kibla strzelił do wszystkich innych nie sprawdza się. On i tak będzie czuć się jak skończony głupek i zrobi jedno z dwóch:
1. będzie prowokować do głupich zachowań innych
2. będzie się znęcać nad najsłabszymi jednostkami
Część (niewielka) z nich zmądrzeje po 20stce, ale wtedy i tak zaczynają edukację tak naprawdę od zera. Kiedyś było linijkami po łapach, a potem OHP. Sprawdzało się to lepiej niż to obecne bagienko, gdzie poziom zidiocenia jest ogromny. Ja akurat należałem do tych niesfornych, co woleli iść na wódkę niż lekcje, ale byłem na tyle cwany, aby wziąć udział w jakimś konkursie/olimpiadzie dzięki czemu nie wypadało mnie ze szkoły wyrzucić. Fatalne statystyki wyników prostszych matur, a później szkolnictwa wyższego mówią same za siebie.
Niestety wiem co się dzieje w podstawówkach teraz. Przychodzi kmiot co ma 15 lat! Wywalony z innej szkoły. Do 5 klasy! I znęca się taki nad najlepszymi uczniami, aby wypracować sobie pozycję. Ta różnica wieku jest ogromna. Aby go wywalić - dyrekcja musi znaleźć szkołę, która takiego śmiecia przyjmie. No i dochodzi do wymiany - gnój za gnoja.
Nie zda raz - powtórka - mogło się zdarzyć. Nie zda drugi - komisja nad wydaleniem. Nie zda trzeci? Niech wypierdziela ziemniaki zbierać, chyba że jakaś prywatna szkoła przyjmie go dobrowolnie.
To samo z pojebami. Pobije raz? Zawieszenie na miesiąc. Pobije drugi? Komisja. Trzeci? Won.
Prywatna szkoła jest prywatna. Ślesz do takiej dzieci, aby czegoś się nauczyły. Więc nie chcesz płacić za to, aby w klasie jakiś idiota psuł ten tryb.