Kolejna porcja informacji z serwera Koreańskiego
Gra mi się coraz bardziej podoba z kilku powodów:
Po pierwsze system klas, skilli i combosów to jest mistrzostwo świata. Pewnie po kilku miesiącach od premiery (w KR pewnie już są) powstaną buildy, który będą ownować inne, jednak sam system pozostawia devom sporo możliwości i daje pole do popisu.
Po drugie nie ma bezsensownych questów czaso-zapychaczy, żeby tylko dłużej siedzieć w danej lokacji. 3 questy do zrobienia i wio do następnej wiochy spoglądając na widoczki po drodze.
Po trzecie. Stwierdzam, że system punktów pracy jest wyjebany w kosmos i pomimo tego, że nie ma skillcapa to nawet jak jesteś nolifem spędzającym 20h/24h in game, to nie wykoksasz wszystkich skilli crafterskich - aktualnie jest ich 20 (skille gatheringowe i crafterskie)
Po czwarte. Housing jest zajebisty
Ale też jest kilka minusów a największy jaki zauważyłem to farmy. Chuj mnie strzela jak całe połacie terenów są zajęte przez farmy, a w nich krowy stojące w szeregu jak w niemieckim wojsku, a niestety taki widok jest na każdym slocie do budowania.
Druga sprawa to kwestia właśnie slotów do budowania... Nie jest ich za dużo niestety i szkoda, że nie są tak otwarte jak w UO. Jak widzę te farmy to w sumie z jednej strony się cieszę, że ten widok nie jest rozlany po całej mapie, ale można by to było rozwiązać w ten sposób, że domki można budować wszędzie, a farmy tylko w wyznaczonych rejonach.
Narazie to tyle