lamoon napisał(a):
Olałem gówno. Mam dużo innych spraw na głowie niż pierdolić się z drobnym złodziejaszkiem bez szkoły o 30 zł.
Jest to zrozumiałe, że nie chce Ci się robić szumu dla 30 zł. Pytanie tylko czy ten sam gość nie zrobi następnym razem Ciebie lub kogoś innego na 300 czy 3000. Przez to, że ludzie odpuszczają takie drobne sprawy tym gnojkom żyje się bezkarnie.
Swoją drogą to i Allegro nieźle zeszło na psy..
Miałem ostatnio taką sprawę: gość przelicytował wszystkich, wygrał licytację, a w 23 minuty po zakończeniu przysłał mi maila z tekstem "prosze anulowac moj zakup". Odpisałem o sprawie Allegro, przyjeli itp. Następnego dnia wystawiłem aukcję ponownie, sprzedałem sprzęt innemu człowiekowi - zaplacil, wysylka poszla. Po 7 dniach od tej pierwszej aukcji wystąpiłem o zwrot prowizji. Dostalem na następny dzien "odmowa zwrotu" bo gosc odpisal Allegro, że nie wie o co chodzi - za sprzet zaplacil i go dostal. Sek w tym, za gosc ani nie wybral sposobu dostawy ani platnosci, nie ma też najmniejszego sladu po przelewie (ktory rzekomo zrobil). Ja za to przeslalam zaraz po zakonczeniu tamtej aukcji do Allegro kopie jego maila, w ktorym wyraznie pisze, ze zakupu sie zrzeka. No i co? Allegro rozpatruje wniosek odmownie i zgarnia tymsamym 2 prowizje za jedna sprzedaz. Interes sie kreci.. Mam na serio dosyc tego serwisu i jego totalnego olewania klienta - moze gdy wiecej ludzi odejdzie od nich to w koncu stwierdza, ze nie mozna tylko wyciagac reki po pieniadze i nic nie dawac w zamian.