Perrin napisał(a):
Ja tam wojującym jihadystą nie jestem i nie przeszkadza mi, że w dobie popularności remaków gier, ktoś zrobił remake gry.
Gra po prostu wygląda ładniej i gra się wygodniej niż w oryginał przy zastosowaniu modów. Zresztą, jak ktoś bardzo lubi mody, to sobie może zainstalować, bo większość z nich działa bez problemów, a część tych, które miały problemy została już przystosowana.
Jak kogoś stać na te 12zł w promocji, to polecam, można w ciemno brać.
Nie przeszkadza mi że zrobili remake, tylko to jak go zrobili. Co z tego że naprawili kilkaset bugów (notabene 99% tych rzeczy naprawiono wcześniej w modach) kiedy jednocześnie dodali pierdyliard własnych błędów, a część rzeczy które naprawione być powinny (Kagain quest anyone?), po prostu olali.
Co do wygody to oczywiście nie ma wątpliwości, mody jednak trochę fatygi i wiedzy wymagają.
Grafika też jest trochę poprawiona, chociaż nie przeceniał bym za bardzo tej poprawy, bo BGT + mod do rozdzielczości + dodatki graficzne (1pp) dają nam bardzo porównywalny wygląd.
IMO jeżeli jest to czyjeś pierwsze zetknięcie z Baldurem to owszem, wygodniej kupić po prostu BG:EE, jeżeli jednak jest to powrót, nostalgia, to mimo wszystko dużo bardziej polecam oryginały + mody.