Razoth:
Ponieważ ta generacja konsol trwała najdłużej.Playstation: 1994
Playstation 2: 2000
Playstation 3: 2006
Playstation 4: 2013
Więc twierdzisz, że dlatego, iż PS4 nie zapremierowała rok temu (wtedy przerwa pomiędzy generacjami konsol wynosiłaby dokładnie równo 6 lat) - sprzedaż desktopów spadła o 10%. Dobre
Razoth - a dlaczego "nadaje się"? Traktor nadaje się do codziennej orki, by pojechać do sklepu na zakupy oraz podskoczyć na wioskową dyskotekę (czywiście po ubraniu modnych gumioków), ale jeżeli mam wybór to owszem codzienna orka - traktor, sklep - mini cooper, dyskoteka - maseratti.
PC, PC, PC = traktor, traktor, traktor. Sorry.
a co do tytułów gier to wg. vgchartz.com praktycznie wszystkie. Oh.. wait, przecież są humble-bundle - wtedy taki Mass Effect sprzedaje się w milionach jak nie miliardach sztuk - a ile osób kliknie na ikonkę w steamie pewnie da się policzyć na palcach.
Ravushimo - nie wiem nie grałem w tego Cod-a. W przedostatniego też nie. Sorry nawet nie wiem o co chodzi.
Razoth - fakty to ty miałeś w artykule z bbc. I to tobie te fakty nie pasują. Wyciągasz swoje chcenia z kapelusza i wymyślasz jakieś debilne powiazania, jakoby spadek sprzedaży PC spowodowało roczne opóźnienie w premierze nowej generacji konsol. Mimo to, że analitycy rynkowi jak jeden mąż twierdzą, że to rosnący rynek smartphonów i tabletów.
Cóż masz prawo do pisania idiotyzmów.
Szkoda mojego czasu.