mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1068 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 54  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 11:56 
Cytuj  
podrzuc przepis bo fajnie wyglada.

*****

Posty: 2350
Dołączył(a): 12.07.2007
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 11:56 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
daedrael: pytanie czy sa dostepne w naszym cudownym kraju :)


cholera wie, ja mam kumpla bywalca habanero.pl i on juz probowal 90% swiatowego hardkoru ostrosci, na kazdego grilla z jakas nowinka przychodzi. :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:01 
Cytuj  
o to git, jak cos bedziesz mial do pizzy to podrzuc - bo nie wszystko pasuje :)

*****

Posty: 2350
Dołączył(a): 12.07.2007
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:07 
Cytuj  
do pizzy shipkas jest zajebiste, pod warunkiem, ze masz kogos, kto umie zrobic dobre ciasto, inaczej zadna papryczka nie uratuje tego tworu.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:08 
Cytuj  
ciasto sam robie zajebiste, ale pytanie gdzie kupic shipkas ;/

*****

Posty: 2350
Dołączył(a): 12.07.2007
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:10 
Cytuj  
przy okazji podpytam kumpla gdzie najlatwiej dostac te cuda i dam znac.

nie chce rozpoczynac dyskusji o chujowosci zatowarowania polskich sieciowek, ale czasami mozna sie wkurwic.. szczegolnie jak czlowiek widzi co maja zagranica w podobnych sklepach.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:11 
Cytuj  
hehe o tym rozmawialismy juz wielokrotnie. bo ja nie czasami, ale zawsze sie wkurwiam.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9369
Dołączył(a): 18.07.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:26 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
ale co drozej bartus?



gotowanie kosztuje drozej niz w knajpie chyba ze robicie barszczyk knnora z tytki.

Np. Stek, raz ze kupno dobrego miesa kosztuje kolo 100zł jak gdzies sie znajdzie ofcorz. za dobry stek w knajpie place 40-50dychy. Do tego dochodzi ujebane naczynia zmywanie i czas.

Za same skladniki na pizze ostatnio zaplacilem pewnie z 80 dych, jakies papryczki, pomidory, salami ser szynka itp.

To oczym ty mi piszesz tej

edit
http://www.ostrakuchnia.pl/content/blogcategory/23/71/ tutaj mozna kupic pare ostrych sosow ale to raczej jako szpan przed znajomymi bo zrec sie tego nie da.


_________________
Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you...
Like me

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:30 
Cytuj  
gotowanie w domu wychodzi mnie ~5 razy taniej niz jedzenie w knajpie. poczawszy od zwyklego schabowego, poprzez krewetki, zupy itd. itp.
miseczka zupy pomidorowej w knajpie kosztuje od 5 do 10zl. dla dzieciakow musze kupic 2.
a za 10zl gotuje im zupe na 4 obiady, z wlasnorecznie wybranych, swiezych produktow.

za 100zl to masz kilogram dobrej, lezakowanej wolowiny na steki - befsztyk.pl
ja wydalem ostatnio na pizze ~40z, z czego 10 kosztowal tunczyk w puszce. do tego salami, 4 rodzaje sera, pomidory, szynka, kabanosy, swieza bazylia.
i zrobilem 4 pizze z tego.
poza tym, serio chcesz porownywac skladniki, ktore klada na pizze w knajpie, do tych, ktorych sam uzyjesz?

nie wiem wiec jak ty liczysz, chyba, ze u ciebie na wsi, ser i salami to towary luksusowe i w pewexie kupujesz :)

nie chodzi mi o zarcie tych sosow, ale dodanie paru kropli dla zaostrzenia smaku.

***
Avatar użytkownika

Posty: 10140
Dołączył(a): 13.10.2005
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:45 
Cytuj  
Aenima napisał(a):

Np. Stek, raz ze kupno dobrego miesa kosztuje kolo 100zł jak gdzies sie znajdzie ofcorz. za dobry stek w knajpie place 40-50dychy. Do tego dochodzi ujebane naczynia zmywanie i czas.

Za same skladniki na pizze ostatnio zaplacilem pewnie z 80 dych, jakies papryczki, pomidory, salami ser szynka itp.



Mięso na stek za 100 zł a składniki na pizzę za 800 zł?


Bogato kurwa u niektórych. :(


_________________
wodny napisał(a):
wolałbym by ludzie pukali się w pupę niż mieli broń.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9369
Dołączył(a): 18.07.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:45 
Cytuj  
pare kropli tego sosu cie zabije, dzieki za link do befsztyk zaraz zrobie zakupy/

e chujnia trzeba czekac na zkupy i koszt wysylki 1/3 ceny produktu..


_________________
Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you...
Like me


Ostatnio edytowano 26 wrz 2013, 13:03 przez Aenima, łącznie edytowano 1 raz
***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:48 
Cytuj  
no sklep polecalem juz kiedys. probowalem 4 rodzaje stejkow u nich i naprawde dobre.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:50 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
ta juz znalazlem pare fajnych, ktore nagrzewaja sie do 320+
ten piecyk mrynarka tylko do 260 sie nagrzewa.



Pizza z tego pieca bije na glowe pizze z wszystkich piekarnikow z ktorymi mialem do czynienia. Nie watpie, ze sa lepsze piecyki, ale moim zdaniem 260 styka w zupelnosci.
Nie jestem pewien czy 320 to odpowiednia temperatura do robienia pizzy. :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:52 
Cytuj  
glownie za sprawa kamienia, ktory masz na dole.
dlatego pisalem o kamieniu do piekarnika, ktory mozna kupic za ~100zl.
odpowiednia temperatura to 300+, w piecu opalanym drewnem podobno przekracza nawet 500.
tak jak w przypadku stejka, ma byc jebniecie i krotki czas przygotowywania :)

***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 12:56 
Cytuj  
Robiac samemu jest taniej, ale bez przesad, ze az 5 razy.

Od biedy są typu ikea, bary mleczne, czy bary/knajpy ze szwedzkim stolem itp. i wcale nie jest tam jakos tragicznie, to nawet będzie chyba bliskie kosztowi w domu, wliczając w to czas.

Ostatnio we wrocku widziałem blisko rynku jakas knajpe, w stylu szwedzki stol i na wage, to za serio niskie pieniądze można się było nawpierdalac i calkiem dobre było. W posen te na wage wychodzą drożej.

Ae - ale jak kupisz za 100 zl to masz chyba nieco większy kawalek niż ten malusi w restauracji...


_________________
.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 13:03 
Cytuj  
No tyle razy taniej nie jest.
Ale to co ae pisze ze w knajpie zje taniej niz surowy składnik w sklepie to eheheh.

Jedyne gdzie rzeczywiscie ma to zastosowanie to jakieś dziwne potrawy albo mniej popularne orienty, gdzie jakiegos składnika w knajpie uzywają pół łyżeczki, ale jak sam chcesz to kupic to pół polski przetrzepiesz i do tego tylko kilogramową paczke trzeba kupic. A bez tej jednej pierdółki potrawa straci swój charakter.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

**
Avatar użytkownika

Posty: 9369
Dołączył(a): 18.07.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 13:04 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
no sklep polecalem juz kiedys. probowalem 4 rodzaje stejkow u nich i naprawde dobre.


i jak dlugo czekales na wysylke? troche kosztow dojebali, z 1KG ich wolowiny ile zrobisz 4? 6?


_________________
Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you...
Like me

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 13:10 
Cytuj  
jeden dzien czekalem na wysylke. koszty mieli wysokie (25zl bo dokladaja ta kostke z lodowek przenosnych) ale jakas promocje trafilem i zaplacilem za wszystko niecale 100zl.
z 1kg mialem 4 steki, przy czym jedzac je z salata i jakims dodatkiem, na dobra sprawe jednym bysmy sie z zona najedli.

tomu: w przypadku dzieci jest tyle razy taniej.
oczywiscie wszystko zalezy od tego co gotujesz.
co do przypraw to sie zgadza, ale z drugiej strony, kupujesz raz i masz spokoj na rok :)


highlander: nie mowie, ze jest tragicznie, natomiast w domu gotowanie wychodzi mnie taniej, moge zrobic rzeczy niedostepne w restauracjach (np. zeberka wolowe w czerwonym winie) no i mam jakas tam kontrole nad skladnikami.
czasu nie wliczam, bo dla mnie gotowanie to hobby i przyjemnosc, tak jak dla ciebie prowadzenie chujowego bloga o grach ;p

***
Avatar użytkownika

Posty: 31563
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 13:15 
Cytuj  
tomugeen napisał(a):
Ale to co ae pisze ze w knajpie zje taniej niz surowy składnik w sklepie to eheheh.

Smierdzi walkiem, ale w końcu był/jest handlowcem :p


_________________
.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 26 wrz 2013, 13:40 
Cytuj  
No to Bartus dojebales.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1068 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 54  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.