Tor-Bled-Nam napisał(a):
Isengrim napisał(a):
Te, Tor, biblioteki chcesz też zamknąć bandyto lewacki? Herostrates z Brukseli.
Brak poszanowania dla praw własności intelektualnych jest jednym z podstawowych fundamentów powstania i rozwoju cywilizacji Zachodu - stymulacja intelektualna powinna być za darmo, bo przynosi społeczności więcej zysków niż strat.
Nie. Odstrzełiłbym tylko takich jak ty komunistów, którzy nie rozumieją czym się różni biblioteka od zarabiania na piractwie. Złodziejstwo to może fundament ludzi takich jak ty.
oo, lewak dorwie się do naganta i i od razu efekty, wszystkim znane. Tak, obejrzałem na kinomaniaku "Katyń", wiem na co stać takich jak wy.
Oglądam sobie Sherlocka serial/film na tym twoim złodziejskim kanale. Podoba mi się. Kto traci? Aktorzy? Kurde, Watson to Bilbo! A Sherlock to Iron Man. A hu, fajnie grają pójdę na film z nimi. Aktorzy więc nie cierpią. Reżyserzy, ekipa - też nie, z podobnych powodów. Wiadomo - dobry reżyser, trza zobaczyć.
Cierpi tylko pośrednik i kiepscy aktorzy/ekipa itd.
Nie żyjemy w erze średniowiecza - dziś za dobre przedstawienie nie trzeba rzucać monet do kapelusza. Przemysł filmowy trzyma się starożytnych zasad z bodajże XVIII wieku. Prawa własności intelektualnej to nowomodna bzdura Projekty takie jak K$, payed alpha, masa innych podobnych pokazują że średniowieczy system płać za pokaz funkcjonuje. Bez pośredników. Gdyby pośrednicy udostępnili te swoje dobra, za pare zeta, to ludzie by korzystali. Bo to uczciwy układ. Wartości intelektualnej niepodobna ocenić bez poznania jej. Jeśli jest dobra - jest warta zapłaty, jeśli nie - nie jest warta złamanego grosza.