Niah napisał(a):
@goatus
Straszne uogólnienie które nie powinno mieć miejsca, w tak ważnym temacie jakim jest sposób walki z terroryzmem.
Dla jednych Assad jest tyranem, a walczący z nim partyzantami, a dla innych Assad to obrońca normalności w kraju walczący z terrorystami.
Przypominam, że czarnuch chciał wystrzelić rakiety na Syrię z powodu niepotwierdzonych informacji. Dał ultimatum odnośnie użycia gazu i możliwe, że to rebelianci albo wywiad jakiegoś kraju (pewnie mossad, oni zdolni do wszystkiego) zamordowali cywili za pomocą właśnie gazu. putin zobaczył swoją okazję do ugrania czegoś i ugrał.
Znam kilka przypadków ludzi którzy chociaż byli niewinni zostali osadzeni w guantanamo/więzieniu w Iraku. GG KURWA
Tekst typu dobrze, że torturują może dzięki temu ktoś przeżyje to tekst kretyna bez moralności.
Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, a później dopiero mi odpowiadaj. Wypunktuje swoją odpowiedź, może uda ci się tym razem zrozumieć:
1) Nigdzie nie wspomniałem o Syrii, a o terroryzmie napomknąłem tylko w ramach przykładu, więc po co się o tym produkujesz?
2) Zgadza się, wypowiadałem się ogólnie (co wyraźnie zaznaczyłem) w odpowiedzi na inną ogólną wypowiedź (Venana)
3) Nie napisałem że "dobrze że torturują", tylko że dopuszczam użycie takich metod w pewnych sytuacjach. Więc kto tu jest kretynem, skoro nawet nie potrafisz prostego tekstu zrozumieć?
4) Zgrozą powiało, kilku niewinnych ludzi zostało osadzonych w Guantanamo, a przecież żyjemy w idealnym świecie i pomyłki są absolutnie niedopuszczalne. Oh wait.... Gdyby przyjąć twój tok rozumowania to równie dobrze można cały system karny wyjebać do śmieci bo przecież pomyłki się zdarzają i to notorycznie.
Pozwól że cię zapytam otwarcie, jesteś hipokrytą, socjopatą, tchórzem czy może po prostu łgarzem? Odpowiedz sobie na pytanie jak daleko byś się posunął gdyby od ciebie zależało życie osoby ci najbliższej, a prawo było bezradne?