bez jaj, teraz postaram się zachować powagę i uczynić dyskusje bardziej merytoryczną.
Oyci3C napisał(a):
Specyficzns gra, specyficzny target. Leje tylko, ze panowie mimo wieku nie potrafia zaakceptowac krytyki
No Oyci3C, przejrzyj moje posty, ja sam kratuje Wurma za to samo co Ty, wiec jak mogę nie akceptować krytyki. Inna sprawa to bronic się przed tą krytyką i stosować pewne nieeleganckie wybiegi mające zdyskredytować przeciwników w dyskusji...
Highlander napisał(a):
Ogolnie mowiac. Ja nie wiem kto ma miec czas jak nie wlasnie dzieciaki albo samotnicy by grac w takie gry? Jesli cos zajmuje bardzo duzo czasu to raczej jest to imo sztucznie podniesiona poprzeczka na która ktos dorosly juz raczej pozwolic sobie nie moze.
Co innego gra wymagająca i trudna a co innego żmudna. Gra ma byc jednak grą. A często grinding to po prostu ma inny wymiar. W jednej grze robi sie questy/moby a w innej wali z axa w drzewo by boostnac skille.
I tez nie rozumiem czemu w tych niektorych sandboxach - nie może byc questow np. mortal online. Bo co to juz nie sandbox? Nie chce to nie robie, chce to je robie. Juz nie mowiac jak noobkom to pomaga.
a DFO z ekipą to wcale nie potrzeba takiej masy czasu.
Z tym czasem na grę to zupełnie się nie zgodzę, nie jest tak że gra obliguje czas gry jaki na nią poświecisz. Czołgi, samoloty, DFO czy wow... panowie, my wszyscy gramy tyle ile możemy. Ja nie gram więcej przez to ze zmieniłem grę...
Czy WURM wymaga więcej czasu?
Tak, ale w innym sensie niż piszesz. Wymaga miesięcy żeby coś osiągnąć, ale z założenia gra jest na miesiące i lata, nie znaczy ze masz siedzieć 24 godziny na dobę.
mam prace, mam zonę, mam dzieci.. gdybym mógł grał bym więcej ale nie mogę. Dołączyło do nas ostatnio dwóch dzieciaków... mieli czas, ale co z tego jak chcieli wszystko od razu, a tu się nie da. gra z nami kolega który loguje się raz dwa razy w tygodniu, gra w to od lat...
Nie wierze że nie ma graczy Rusta którzy maniaczą dzień i noc. jedno jest pewne, do wurma nie wejdziesz i nie zaczniesz zabijać. Na to potrzeba czasu dlatego cierpliwość jest konieczna.
Argument że w wurma musisz grac 20 godzin na dobę a na konsoli dwie, jest do dupy:)
Zapalony gracz gra tyle ile możne, bez względu na grę.