Pieszczoch napisał(a):
Alda....
Kredyt gotówkowy na kaucje 12xczynsz w TBS - kosztuje max 250zł/mc + 560-600zł opłaty za tą kawalerke - razem z mediami wychodzi max 1000zł.
Za 1500zł nie zjesz i nie ubierzesz się? Alda sorry, ale ja musiałem wyżyć za mniej na początku kryzysu i do dzisiaj pamiętam jak mroziliśmy stare owoce kupowane z promocji.
Trzeba to przeżyć, nabrać pokory życiowej, pozbyć się roszczeniowej osobowości pokolenia Y i serio znajdzie się lepszą robotę.
Tylko z tego co ja wiem Alda to mieszkając w małej miejscowości kawalerki kosztują drożej (vide Goleniów vs Szczecin) jak w stolicy województwa. I w takiej dziurze nie pchalbym się w TBS. No offence pls.
.
Juz tam nie pracuje , relokuje do Krakowa jak wspomnialem a jak bedzie w nowej firmie zobaczymy
problem z Bedzinem jest taki ze jest blisko katowic , na rowni z Dabrowa gornicza i sosnowcem
ludzie z katowic wola wynajmowac i dojezdzac w dziurach i winduja ceny mieszkan ostro w gore
w krakowie musze sie zadowolic na razie pokojem i to jeszcze z dosc niskim komfortem , plus kilka innych niedogodnosci , ale mam plan zabawic tam troche a potem znow sprobowac w katowicach , jak juz bede mial konkretny IT exp
zarobki w pracy to jedno , wazniejsza jest stabilizacja zatrudnienia , bo co mi po pracy za 2500 netto skoro moge wyleciec jak nie zrobie planu sprzedazowego ? , dlatego zmienilem
mnie jest latwiej bo nie mam dzieci , wydaje na siebie , z kobieta mam zdrowa polityke dzielenia sie wydatkami , moge sie przeprowadzic on the go gdzie chce , ale gdybym mial dziecko w bedzinie i chodzilo by tam do szkoly itd..no to juz decyzja bylaby bardziej skomplikowana
dziecko troche tez uwiazuje na miejscu , podobnie jak kredyt i kupione mieszkanie