Pieszczoch, przede wszystkim muszę naprostować tę rozmowę, bo chyba już sam nie wiesz jaki był jej przebieg. Nigdy nie broniłam wszystkich koszulek za >100 PLN, bardzo dobrze wiem, że wiele z nich to zwykłe naciąganie ludzi. Rzuciłam natomiast linki do firm i projektantów, którzy robią cos zupełnie innego (buty, torby, kapelusze, sukienki), na co Ty odpisałeś, że to oszukiwanie ludzi i rzuciłeś zdjęcia produktów, które sprzedajesz sam. Skupmy się więc na tym, zamiast gadać o jakichś bliżej nieokreślonych koszulach do okrywania grubych owłosionych bebzoli.
To jest coś, co pokazałam ja:
A to jest to, co pokazałeś Ty:
Jeśli naprawdę wierzysz, że te produkty różnią się jedynie ceną i tak naprawdę są tej samej wartości, to nie będę Ci w stanie wyjaśnić dlaczego tak nie jest. Po prostu poruszasz się jedynie po jednej płaszczyźnie - tej, w której liczy się tylko to, żeby po założeniu ubrania nie świecić gołym tyłkiem - bo to jest chyba jedyny wspólny mianownik, jaki tu można znaleźć. To gdzie tu w ogóle rozmawiać o jakichkolwiek wartościach abstrakcyjnych, takich nawet jak to, że to jest po prostu ładne.
W tym momencie pewnie powtórzysz jedno z najbardziej źle zrozumianych powiedzeń w naszym języku - 'o gustach się nie dyskutuje'. A jest to bzdura, bo jest różnica pomiędzy gustem A i gustem B, a gustem i brakiem gustu. Po prostu za rzeczami, którę pokazałam ja, stoi naprawdę projektant - nie 'projektant'. Dzięki temu nie ma na nich napisu 'Lovelove Hawaii' i można je założyć do biura bez ryzyka uzyskania jakiegoś ciekawego przydomka.
Poza tym to naprawdę nie są jakieś strasznie drogie rzeczy - drożej jest nawet w Zarze, która oferuje masówkę o pośledniej jakości. To, że w centrach handlowych ciężko o dobrą jakość, to jest prawda, bo dobre materiały zaczynają się tam, gdzie robi się już naprawdę drogo. Ale nawet i tam naprawdę można znaleźć polskie marki, które wypadają rewelacyjnie na tle zagranicznych, trzeba tylko trochę pogrzebać. Jedną z nich jest na przykład Aryton, który robi przepiękne płaszcze
Na ten na przykład czekałam, żeby był przeceniony po sezonie - nie doczekałam się, bo sprzedano wszystkie. Powodzenia z szukaniem czegoś takiego w Twoim outlecie.