Highlander napisał(a):
Tylko uważam, ze popierdolone to jest w Polsce to wydawanie na kwalifikacje. Jakby certyfikat miał cos gwarantowac. Serio czasem starczy wziąć książke by cos ogarnąć, nie ma potrzeby wydawac kolejnych 5k. No chyba, ze czasem już na takim szkoleniu są symulacje. Ale teraz jest internet, dużo wiedzy można zwyczajnie kupic za 100$ i samemu to ogarnąć, nawet efektywniej.
A jak na studiach chcieliśmy mieć pare przedmiotow, które uwazalismy za przydatne, i bylyby! to nam odmowiono...
TLS > Lean
Gowin to ma w swoim programie bullshit o wolnym rynku, a w któryms punkcie wspomina o np. wspieraniu korporacji. Pomieszanie z poplataniem.
Europa+ tez mowi o wolnym rynku. Wszyscy liberałowie hehe
Książka Stage-Gate kupiona za swoje. Jeden weekend spędzony samemu (kobita i dziecko do babci pojechali) + dodanie mojego IP abym miał dostęp do dokumentów, ogólnie non-stop praca i w efekcie z czwartku na wtorek wszystko było gotowe. Co dostałem w zamian?
Poklepanie po plecach i dzień wolny.
Człowiek styrany pracą z mentalnością "get things done" i starsze pokolenie na koniec w ten dzień wolny na video konferencji w środę przypisało to....sobie. Dlatego nie mam zamiaru akceptować cokolwiek za niskie pieniądze jeżeli takie zachowania są normalne. Na szczęście prezes był ze Szkocji i się zorientował ocb i mnie awansowali poziomo, a kierowniczkę moją kurwica strzeliła jak przez 2 tygodnie do 20tej zostawała (8-20) a ja powiedziałem jej, że za to chamstwo niech sama liczy na siebie. Karma bitch!
@Kra 2500zł?! Jakbym był programistą to mógłbym dzisiaj pozwolić sobie na miskę ryżu na stażu u was do czasu sprzedania odzieży mojej i za te szkolenia w ręce bym całował. Ehh że też nie pomyślałem wcześniej.
EDIT: Aż mi się przypomniało jak pracowaliśmy razem w tej śmiesznej agencji. Nic poza podstawą nie dostałem, a o dziwo dzisiaj radio szczecin używa tego samego design jaki łysemu przedstawiłem. Na dodatek takie świnie byli, że concept layouta musiałem robić w durnym powerpoincie, bo nikt kompa z licencjami nie chciał mi udostępnić :/