Mark24 napisał(a):
W miarę nowe gry na konsole chodzą po ~30-40GBP (używki).
Jak ktoś średnio gra 30 minut dziennie to zanim zrobi platynkę to będzie za 10gbp.
Cytuj:
Spakowanie gry i przejście się na pocztę (już nie biorąc pod uwagę, ze ja codziennie i tak mam do wysłania kilka paczek więc i tak żona codziennie chodzi na pocztę) to raptem 3min max.
Zostałeś listonoszem i w ramach oszczędności mieszkasz w budzie dla psa pod pocztą?
0. Znalezienie kupca.
1. Zakup koperty bąbelkowej.
2. Zaadresowanie koperty.
3. Wsadzenie gry.
4. Droga na pocztę (15 min w jedną stronę).
5. Wysłanie.
Czyli około godzinka wzięta z życia. Na realia UK - godzina pracy to 12GBP, a gra warta podobnie. Jak warta 40GBP to znaczy, że kupujesz ich kilkanaście miesięcznie i po prostu rzucasz w kąt po godzinie. Normalni ludzie kupują to w co mają zamiar pograć.
W Polsce używki chodzą po... 120zł? A stare używki po 50zł? 50zł to ja lekko w godzinę zarabiam i wolę tą godzinę poświęcić na coś produktywnego lub pograć/pobiegać/pozwiedzać/odpocząć jak nie ma nic do roboty. W dodatku gra mi zostanie.
Mam półeczkę wyłożoną grami na ps3 i kilka kolekcjonerek na pc. Jedyna gra, którą w wersji pudełkowej kupiłem, a nie grałem to wiedźmin2. Kupiłem dla zasady w dzień premiery i czeka na lepsze czasy. Digitale kupuje się za grosze. Dosłownie. Za 1$ można mieć kilka gier. Na ps3 ma się ps+. A jak w niedzielę najdzie mnie ochota na XXX to nie będę lecieć do empiku zmarnować pół godziny i potem godziny czy dwóch na odsprzedanie. Po prostu siądę na dupie i sobie kupię digitala. Jak zaś ciśnienia nie ma to wtedy można sobie odkupować od januszów biznesu czy też szukać w sklepach internetowych i zamawiać.
Cytuj:
30-40GBP za 3min to wychodzi jakieś 600GBP/h, to 5400GBP dniówki i 1,3mln GBP rocznie. Po podatku!
Jasne będę wywalał te gry przez okno albo zakopywał w ogródku. Przecież to tylko jakieś 1-1.5k GBP rocznie.
Janusz matematyki i struś pędziwiatr.
Cytuj:
No chyba, że ktoś się zadowala 3-ma grami rocznie.
A ile gier, na które warto zwrócić uwagę i poświęcić czas rocznie wychodzi? 5 jak jest dobry rok.