ja tam wolę na takiego all inclusiva gdzie masz wszystko załatwione.
Chociaż kompletnie nie znam tego holiday pirates - to raczej nowe biuro i z tego co zauważyłem to mocno wojują ceną. Z drugiej strony nie wiadomo jakie mają hotele i obsługę.
Kilka razy próbowałem składać wycieczkę na onthebeach.co.uk (tam oddzielnie bookujesz lot, oddzielnie hotel), ale oszczędności były żadne, ba najczęściej wychodziło drożej, więc generalnie dupy już sobie tym nie zawracam.
FirstChoice/ThomasCook oferuje jakiś tam swój standard, transfery, obsługę na miejscu, nie jest jakiś super drogi i raczej będę się tego trzymał.
Virginholidays to z koleji wakacje dla bogatych snobów szastających kasą:
http://book.virginholidays.co.uk/book/? ... tId=searchfotki robią wrażenie, ceny niestety też. Jak wygram w totka (szanse nikłe, bo nie gram) to będę korzystał.
Dla przykładu doba hotelowa w all inclusive w tej portugalii wyszła mnie ok. 32gbp/osobę. I to biorąc pod uwagę, że przelot w tą i z powrotem, transfer na lotniska, jakiś gościu z thomas cooka ktory nami sie opiekował był za free. Nie uważam, żebym przepłacił, chociaż z drugiej strony już się kilkukrotnie przekonałem, że dostajesz dokładnie to za co zapłaciłeś. Więc jak się kupi tanio wycieczkę to nie ma sensu potem spodziewać się cudów bo człowiek się zawiedzie