Oyci3C napisał(a):
Cytuj:
teraz chuj w to wbijam, ani moje pieniadze nie zaleza od tego ani awans czy moja sql leci 10s czy 90s
Dlatego ten corpo soft jest taki chujowy
to tylko jeden z powodow i to nie glowny
glownym powodem dlaczego corpo soft czesto od strony technicznej jest slaby to fakt ze ewoluuje z czasem i wymaganiami klientow. I tak oprogramowanie ktore mialo sluzyc do obliczania czasu pracy z biegiem lat nagle liczy podatki
i zamiast smigac na lokalnej bazie jest wkomponowane na sile w jakies SOA jako jeden z puzli.
no i wtedy zeby dodac jednego chxboxa naprawde nieraz trzeba dopisac pokretna logike zeby nie wyjebac calego systemu w kosmos
dlatego juz nie programuje, są duzo ciekawsze rzeczy do robienia w zyciu ... na chwile obecna robie za support : )
chetnie bym sie zajal wycena instrumentow pochodnych albo data analyst i machine learning - ale tutaj nie mam skila a zaczynac studiowanie matematyki zaocznie troche mi sie nie usmiecha ;/ zeby za 2-3 lata dopiero startowac na jakis entry level znowu ;/ ciezko ciezko
ehhhh gdybym znowu mial 18 lat i wiedzial to co teraz
, czlowiek skonczyl by matme , podlapał troche R/Pythona/C++ i kroil hajs na etacie w instytucji finansowej