Aldatha napisał(a):
no czytam i tak sie grzeja jak chuj
Nie jest tak źle z tymi nowymi, wymienili gluty pod czapą. Z tego 4790K rzeczywiscie duzo wiecej niz fabryka dala sie nie wyciagnie, fabrycznie sa nakrecone nieźle, ale dobry cooler to chcialem dla "kultury pracy". Obecnie mam i5 750 podkreconego porzadnie + mugen (wielka krowa i prawie ram zaslania) i nie slysze procka.
Kiedys jechalem na pólpasywnym Tacensie, ale chyba odwalilo mu po paru latach jazdy bez wentylatora i zamienilem na tego Fortrona, tez cichutko, poza lekkim szumem odpala sie tylko grafika zauwazalnie (ale to jak odpale gre, wiec nic nie przeszkadza). Zamykajac to w calkiem dobrze wyciszonej budzie i mam spokoj.
Na 14nm czekalem do tego roku, ale juz mi sie nie chce. Jak wyjda za rok (Skylake dla dektopow beda pozno w 2015, broadwelle mozna od razu olac, jesli w ogole ich nie pomina w high segmencie),a le wtedy DDR4 beda jeszcze drogie. Nie mam więc co czekać.
Komp poza graniem/pierdolami sluzy mi czasem do jakiejs tam dłubaniny, wiec z załozenia mocny sie przydaje. Ta specyfikacja to i tak rozsadne minimum jakie chcialem zlozyc ;]]
Dzieki za info o mobo, tak myslalem, ze jakosciowo ten asRock nie ustepuje a wyposazenie w tej wersji wystarczy zupelnie. Super podrecenia i sekcji zasilania pewnie tez nie bede potrzebowal. Zwyczajnie dobra, solidna plyta sie nada.