mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość

PostNapisane: 28 maja 2004, 09:00 
jak tylko taka gra wyjdzie Sai, jak tylko wyjdzie... :grin:

PostNapisane: 28 maja 2004, 09:33 
wg mnie za dlugo grales w ao jestes zbyt przyzywczajony do innego stylu gry

dlatego cale zamieszanie jest niepotrzebne a nawet szkodiwe
wiekszosc wad jakie wytknales wynikaja wlasnie z innego stylu gry a nie z wad gry jako takiej
ja po przeczytaniu takeigo watku pol roku temu nie wiem czy bym sie na zakup gry zdecydowal, tak samo bodziu czy inni ... a chyba nikt z nas tego nie zaluje ?
o gustach sie nie dyskutuje i zachowaj uwagi dla siebie lub w naszym zamknietym gronie w grze, a wyplakiwanie sie na forum jest calkowicie zabedne...

**

PostNapisane: 28 maja 2004, 09:39 
zachowaj uwagi dla siebie lub w naszym zamknietym gronie w grze, a wyplakiwanie sie na forum jest calkowicie zabedne...

myslalem ze od tego jest forum aby wlasnie porozmawiac. Nie lubie mareczka ale jako jedyny mial jaja zeby przestac sie zachwycac tym finalem i napisac co mu sie nie podoba.

What you need is someone strong to guide you...
Like me

PostNapisane: 28 maja 2004, 09:49 
widocznie traktuje forum jako narzedize informacyjno-organizacyjne a nie miejsce do wielkostronicowych dyskusji
zwlaszcza takich bezcelowych jak powyzsza

*

PostNapisane: 28 maja 2004, 09:57 
Cytuj:
2004-05-28 10:39, Aenima napisał:
zachowaj uwagi dla siebie lub w naszym zamknietym gronie w grze, a wyplakiwanie sie na forum jest calkowicie zabedne...

myslalem ze od tego jest forum aby wlasnie porozmawiac. Nie lubie mareczka ale jako jedyny mial jaja zeby przestac sie zachwycac tym finalem i napisac co mu sie nie podoba.

Rownie dobrze ja czy Saitou czy Coval moglismy napisac porownanie tej gry do innej gry na rynku i w tym ukladzie post pierwszy nabiera innego znaczenia niz poprostu wytkniecie zalet jako wady.

Akurat w tym konkretnym przypadku co najmniej 80%-90% wad opisanych w pierwszym poscie ja traktuje jako zalety, z czescia problemow jakie podal Mark sie zgadzam ze sprawia to niewygode ale nie takie jak opisane. W FF duze znaczenie w mechanice ma tak naprawde generator liczb losowych <> szczescie <>, bardzo malo opiera sie na matematyce czy okresonych wzorach i to tyle jesli chodzi o np drop rate rare itemow.
Wczoraj w Ordelles wypadly 2 klucze do chesta w ciagu 10 min, jak bym tam poszedl innego dnia to bym musial siedziec 10 h po te klucze, to samo papirus. Xavery sie bujal z nim z dwa tygodnie po pare godzin, my 5 papierkow zdobyslimy w 4 h.

Saitou ma duzo racji poniewaz to co napisano tutaj jest napisane dosc ostro i koniec koncow nie jest obiektywne, ktos kto w FF-a nie gral wogole nie ma pojecia o czym mowimy, ale ten dlugi flam tej gry napewno mu nie doda checi do sprawdzenia tego tytulu, podejrzewam ze taka osoban nawet nie zada sobie trudu przeczytania calego topika i zapoznania sie z opiniami innych graczy.

Tak naprawde jedynym problemem jaki dostrzegam a ktory jest zgodny z prawda to problem znalezienia party na naszym lv co absolutnie nie przeszkadza Markowi partowac po pare godzin dziennie przez ostanie 2 dni z lepszym badz gorszym efektem ale jednak, ja tez mam telle o party wiec nie jest tak calkiem do dupy :grin:

<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Scorpio dnia 2004-05-28 10:57 ]</font>

PostNapisane: 28 maja 2004, 10:18 
W pierwszym zdaniu zaznaczyłem, że opisuję tylko wady. Ten wątek jest małą przeciwwagą dla ponad 4000 innych postów. Więc jak ktoś chce poznać zalety może poczyatć pozosotałe 4000 postów.
Grając w tą grę ponad 5 miesięcy poznałem jako tako mechanikę czy fizykę tej gry.
Gra ma niby ponad dwa lata a ma zwykłe bugi w animacji.
A to, że wytknąłem same wady wcale nie oznacza, że nie widzę zalet. Gdybym widział tylko wady wolałbym wieczorami robić coś innego niż kampować odpowiedni rodzaj mobów w odpowiednim miejscu z party na które czekałem 5h (dla AF-a, dla questu, czy dla expa :smile:.
Tak jak wszystko na świecie, tak samo i ta gra ma swoje wady i zalety.
Zauważcie, że wiele z tych wad można bardzo łatwo poprawić:
1. zwiększyć 10 razy drop rate - wystarczającym wyzwaniem jest znaleźć party by killować mobki które to dropują
2. porozrzucać po świecie NPCów którzy cię teleportują w żądane miejsce całkiem za friko - np. rank 6 czy 7 by dawał do tego dostęp
3. poprawić błędy w animacji
4. 15 rodzajów mobków przerobić na 100 rodzajów
5. wykluczyć campowanie - zrobić więcej itemów rare/ex. Wtedy zamiast tydzień czasu łowić ryby by zakupić gluttony sword musielibyśmy zrobić mały raidzik, wyspawnować mobka który sword dropuje i go killnąć - przy odpowiednim drop rate np. 50% - jest to całkiem do zrobienia i byłby znacznie większy fun, a nie połowa ls-a lowi ryby, a druga połowa w tym czasie huntuje osy dla beeswaxów, a suczka biega z kilofem po jungli?!?!? bo każdy ma wydatki i zamiast się bawić PRACUJE na nowy item :grin:

*

PostNapisane: 28 maja 2004, 10:50 
Akurato gluttony sword jest spawnowalny i mozna zrobic raidzik :smile: bez lapania rybek :razz:

PostNapisane: 28 maja 2004, 11:23 
Aenima mnie nie lubi....
/cry ;(

PostNapisane: 28 maja 2004, 11:39 
rodziny mobkow (pewnie nie wszystkie):

Adamantoise
Ahriman
Antica
Bat
Bee
Beetle
Behemoth
Bird
Bomb
Cardian
Cockatrice
Coeurl
Crab
Crawler
Demon
Detector
Dhalmel
Doll
Doomed
Dragon
Elemental
Evil Weapon
Fly
Funguar
Ghost
Gigas
Goblin
Golem
Goobbue
Greater Bird
Hecteyes
Hound
Leech
Lizard
Magic Pot
Mandragora
Manticore
Morbol
NPC
Opo-opo
Orc
Orcish Warmachine
Pugil
Quadav
Rabbit
Ram
Raptor
Replica
Sabotender
Sahagin
Sapling
Scorpion
Sea Monk
Shadow
Sheep
Skeleton
Slime
Special
Spider
Tiger
Tonberry
Treant
Worm
Wyvern
Yagudo

do tego dorzucic roznice (w jednej rodzinie) w skillach uzbrojeniu i wygladzie.. nie jest tak malo ale moglo by byc lepiej... ale naprawde nie jest tego malo

<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: swordsman dnia 2004-05-28 12:40 ]</font>

*

PostNapisane: 28 maja 2004, 11:51 
Sai tu nie chodzi o monotnie swiata, tu bardziej chodzi o to ze w standardowym exp party bije sie okreslone typy mobkow poniewaz inne sa zbyt potezne aby je bic.
I poprzez takie postrzeganie swiata, jesli nie robie sie nic ponad exp mozna odniesc wrazenie ze tych mobkow jest 5 lub 6 bo nikt zdrowy nie walczy z magic pote czy doll z prozaicznej przyczyny - ich specjal action zabija cale party jedym hitem cos jak self destrukt u bomb :D

Edit : a swiat jest naprawde bogaty, kazdy ws ma swoja animacje, kazdy mobek ma swoje ws zaleznie od lv dochodza nowe, jest wile istot ktore omijamy lub niedostrzegamy bo sa niegrozne lub nie uzywane przy exp party typu mimic :D

<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Scorpio dnia 2004-05-28 12:56 ]</font>

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4