Mendol napisał(a):
ale biorac pod uwage ludzi, to wole swoja wioche
Ja jestem bardzo milo zaskoczony Lodzia , miasto jest niestety zaniedbane strasznie i az zal patrzec jak te wszystkie palace z 18/19 wieku niszczeja
ze nie wspomne o Piotrkowskiej ktora miejscami jest odnowiona od frontu , za to w srodku kamienic niestety nie jest juz tak reprezentacyjnie
za to uroda Lodzi miesci sie w parkach , te kolo Pabianickiej z kaczkami i szczegolnie ten na Ksiezym Mlynie , blisko Fabrycznej , warto obejrzec
nigdzie nie widzialem rownie ladnych parkow mendol , i mowi to facet ktory mieszkal i pracowal w Krakowie , naprawde nie macie sie czego wstydzic
w dodatku ludzie sa w porzadku , to chyba zasluga tego ze w Lodzi jest nie wiele przyjezdnych "sloikow" i nie jest problemem np zapytac o droge przechodnia
dziewczyny w pracy sa w wiekszosci z Lodzi i to co pisales kiedys tam tczewiak na ich temat to kompletne bzdury , zazwyczaj nie glupie i nie brzydkie
procentowo bym powiedzial mocno na korzysc Lodzi w porownaniu z Krakowem
, wybor to ty tam miales mendol , nie powiem
Krakow sie robi wlasnie taka Warszawa pomalu , niestety dosc czesto ludzie potrafia byc mocno nie przyjemni , w dodatku sa strasznie nacjonalistyczni w stosunku do swojego
miasta , czego nie znosze
w dodatku ceny sa przyzwoite , zwlaszcza wynajem , zarabiajac podobne pieniadze co w Krakowie w Lodzi jest w stanie odlozyc sporo wiecej , ludziom jest tu ciezko o prace
ale jak sie poszuka to sie znajdzie nie najgorsza
ja generalnie polecam to miasto i uwazam ze sporo opinii o nim jest nie zasluzona i krzywdzaca