O widzę, że piwna rewolucja w końcu dotarła na mmorpg.pl!
Ostatnio trochę zdradzam ulubione lagery i próbuję tego i owego, więc dołączę się do wymiany doświadczeń
na początek rozczarowania:
- HOP SA SA (chybaAle browar) bleh ten chmiel lunga jest taki miodowo-goryczkowy, ale do kwadratu, robienie na tym single hopa to imo pomyłka, ale ponoć tak wybrali fani
- A ja pale ale (pinta) - cztery słody, cztery chmiele a w smaku kwaśne i ostra niezrównoważona niczym goryczka, nie dopiłem, na dodatek mocno mętne (SZOK I NIEDOWIERZANIE)
- anchor brewery IPA i APA - strasznie kwaśne, wytrawne i alkoholowe, chyba tak powinny smakować te piwa, czyli jednak nie dla mnie
- Porter z Kormorana - smaczny, ale piłem go 4h
nie dla mnie!
pozytywne zaskoczenia:
- Crazy Mike - super piwko mimo, że mocne i goryczkowe to bardzo aksamitne i smaczne, polecam!
- Köstritzer - niemiecki Pale Ale baardzo dobre i chyba całkiem dobry Witbier (nie znam się na tym gatunku)
- Pierwsza pomoc (pinta) - fajne mocno chmielowny "nowofalowy" lager, poprzednia warka była przechmielona obecna jest całkiem OK, polecam
- PLon zielony i czerwony (mam nadzieję, że nie pomyliłem kolorów) - całkiem, całkiem ejle z mojego ulubionego Kormorana
- w Mark&Spencer mają całkiem dobre brytyjskie ejle, w cenach 10-16 pln, troche drogo, ale dużo lepsze niż shity w stylu old specked hen czy troopera
- Rowing jack - miał być równy ACH ale dla mnie dużo lepszy, może ACH się zepsuło ostatnio?