mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 12:36 
Cytuj  
Ja ostatnio napierdalam pierogi jak dziki. Eksperymentuje z rownymi farszami, moze nawet jakiegos bloga z przepisami zaloze jak sie rozkrece.

Przy odrobinie wprawy wyrobienie ciasta i ulepienie pierogow to chwila roboty wiec cala pare mozna wlozyc w farsz.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17017
Dołączył(a): 4.03.2004
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 12:48 
Cytuj  
Masz dobry przepis na momo?


_________________
Χ Ξ Σ

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 13:19 
Cytuj  
mrynar napisał(a):
Ja ostatnio napierdalam pierogi jak dziki. Eksperymentuje z rownymi farszami, moze nawet jakiegos bloga z przepisami zaloze jak sie rozkrece.

Przy odrobinie wprawy wyrobienie ciasta i ulepienie pierogow to chwila roboty wiec cala pare mozna wlozyc w farsz.


Pod warunkiem, że ciasto jest cieniutkie i delikatne :) Bo jak widzę jak większość ludzi robi pierogi to srsly ale no thx.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 13:22 
Cytuj  
hehehe, bo ciastem tez sie najesz, a nie kazdego stac na 'farsz na bogato' :)
ja od dawna robie ciasto z wody i wrzatku, wychodza zajebiste polskie, chinskie pierogi.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 13:26 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
hehehe, bo ciastem tez sie najesz, a nie kazdego stac na 'farsz na bogato' :)
ja od dawna robie ciasto z wody i wrzatku, wychodza zajebiste polskie, chinskie pierogi.


No oczywiscie, maka i woda, porzadne ugniecienie i rozwalkowanie. Zadna filozofia. Troche wprawy.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 13:29 
Cytuj  
no jedyne co wkurwia to sklejanie :)
kiedys byly takie fajne zeliwne podstawki, gdzie sie robilo hurtem pierozki.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18803
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 13:35 
Cytuj  
macie
http://allegro.pl/foremka-do-robienia-p ... 14386.html


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 13:37 
Cytuj  
Tor-Bled-Nam napisał(a):
Masz dobry przepis na momo?


Momo robilem, ale wyszly mi srednie. W kazdym badz razie w Himalajach bardziej mi smakowaly.

Ciasto robisz takie jak na nasze pierogi, tyle ze gotujesz na parze. Ksztalt taki:

Obrazek

Prawdziwe momo sa z miesem, raczej dosc tlustym. Kurczak sie nie nadaje. W naszych warunkach to albo baranina albo wieprzowina chyba najlepsza. Do miesa dodajesz cebule, imbir, sol, pieprz.

Te wszystkie veg momo z dziwnymi dodatkami to nie sa prawdziwe momo. Tybetanska kuchnia jest bardzo prosta.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 13:38 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
no jedyne co wkurwia to sklejanie :)
kiedys byly takie fajne zeliwne podstawki, gdzie sie robilo hurtem pierozki.


No ja wlasnie nie lubie pierogow z foremki, kojarza mi sie z mrozonymi z wygladu.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 13:42 
Cytuj  
embe: to jest gowniany plastik, do niczego sie nie nadaje. kiedys byly ciezkie w uj i bardzo dobrze sie na nich robilo.

mrynar: niby tak, ale zrobienie polskich pierogow to bylo pare chwil.
chinskie oczywiscie recznie.

ja juz od paru tygodni sie zbieram do zrobienia pierogow na parze (mieso wolowe czeka w zamrazalniku) ale ciagle cos.
jak do tej pory idealne dla mnie sa smazone na oleju a potem 'parowane' na patelni.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 13:57 
Cytuj  
Mendol napisał(a):

ja juz od paru tygodni sie zbieram do zrobienia pierogow na parze (mieso wolowe czeka w zamrazalniku) ale ciagle cos.
jak do tej pory idealne dla mnie sa smazone na oleju a potem 'parowane' na patelni.


Polecam. Szczegolnie chinskie dobrze samuja na parze. Kiedys w marketach na mrozonkach byly platki ryzowe ciasta do pierogow (moze jeszcze sa). Zajebista rzecz. Robisz farsz, krecisz pierozki, para i masz w pare minut zajebisty obiad.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 14:01 
Cytuj  
najbardziej podobaja mi sie te z farszem i odrobina rosolu. ale do nich musi byc chyba grubsze ciasto.
w kuchni swiata znalazlem raz mrozone, chinskie, ciasto na pierdogi (cienkie i grube).
full wypas (40 sztuk 9zl).

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 14:45 
Cytuj  
wtf jaka foremka
palcami sie zawija i wychodzi ladna spiralka - easy to eat hard to destroy

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 14:49 
Cytuj  
no jak robisz 10 to git.
ja jak mam zrobic 40 to mnie chuj strzela.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18803
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 15:06 
Cytuj  
w krainie pierogów nie ma dobrych foremek do pierogów,
z germanii bratowa dostała świetną metalową na 14 pierogów, szybko sie robi tym, a dla 6 osobowej rodziny klejenie ręcznie to męka

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepi ... -pierozki/
takie kiedyś jadłem, soczyste mięsko w środku, tez miałem ochotę to zrobić ale jakoś brak czasu


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 15:29 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
no jak robisz 10 to git.
ja jak mam zrobic 40 to mnie chuj strzela.


40? Ja jak robie to odrazu 100 :), najadam sie na maxa a to co zostanie zamrazam. Powoli mi rosnie kolekcja w zamrazalce.

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 15:32 
Cytuj  
embe napisał(a):
w krainie pierogów nie ma dobrych foremek do pierogów,
z germanii bratowa dostała świetną metalową na 14 pierogów, szybko sie robi tym, a dla 6 osobowej rodziny klejenie ręcznie to męka

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepi ... -pierozki/
takie kiedyś jadłem, soczyste mięsko w środku, tez miałem ochotę to zrobić ale jakoś brak czasu


Ja uwielbiam kuchnie rosyjska za rozne pierogi i wariacje na temat miesa w ciescie: pielmienie, warieniki, manty, czieburaki itp

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 15:43 
Cytuj  
fajne. ale baranine moge zastapic wolowina?

podrzuc przepisy mrynar.

*****

Posty: 2780
Dołączył(a): 16.08.2004
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 16:20 
Cytuj  
http://www.przyslijprzepis.pl/uzytkowni ... st/recipes polecam kotleciki i carpaccio (niezły marketing sobie dojebali)


_________________
Zaobserwowano niejednokrotnie, iż samice szympansów prowokują seksualnie samca tylko po to, by mu ukraść mięso.

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 12 sty 2015, 16:26 
Cytuj  
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/w ... -mortadeli

No kurwa, idealne na randkę.

@Mendol - kwestia wprawy, po 100 już jeden chuj.

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.