cypis napisał(a):
Mark24 napisał(a):
- a w Polsce drogi cypisie ile masz mieszkań o pow. przekraczającej te 250m/2? 30-40% - jebnij ty się w ten głupi łeb baranie. Przemieszkałem w Polsce 30 lat, przepracowałem prawie dekadę w redakcji zajmującej się inwestycjami na rynku nieruchomości i nie sądzę by znacznie się to różniło
Gdzie ty kurwa mieszkasz w tym UK, że widziałeś jedynie małe mieszkanka - tczewiakujesz u kogoś kątem?
Hihihi, typowe mareczkowanie. Za kazdym razem jak ktos Cie zlapie na sciemnianiu to uciekasz w znane i bezpiecznie '...ale w Polsce jest chujowiej!'. Dwustumetrowe mieszkania 'na porzadku dziennym w uk'. I to jeszcze _mieszkania_, nie domy lel. Fajnie tez, ze pracowales 10 lat w firmie inwestujacej w mieszkania. Na pewno wyciagnales stamtad sporo waznego doswiadczenia skoro nie tak dawno pytales o porady gdzie najlepiej zainwestowac w nieruchmosc na internetowym forum o grach mmo
Cytuj:
- ta na pewno wynajem
Koszt mieszkania to prawie 4mln GBP. Dawno takich bzdur nie czytałem. Szczególnie że takie apartementy głównie kupują albo ruscy albo azjaci. Trzeba być totalnym debilem by zainwestować w takie mieszkanie pod wynajem podczas gdy znacznie lepszą stopę zwrotu osiągniesz kupując 10-15 mieszkań/domów.
Tyle łazienek bo się mieszkanie wynajmie 20-stu romkom czy polakom. Epickie wręcz...
Te mieszkania dla 20romow to rozumiem znasz z doswiadczenia? Z tego zdjecia z google maps ktore kiedys dawales bily takie klimaty dosyc mocno
Znowu odbijasz ze skrajnosci w skrajnosc pierdolac o jakichs apartamentowcach - ja mowie o zwyklych mieszkaniach dla klasy 'sredniej'. Przy 3 pokojach 2 lazienki (jedna z prysznicem/wanna, druga z sama toaleta) to standard. No ale spoko, zaraz pewnie zbijesz moj argument linkujac jakies mieszkanie w City za 4k miesiecznie
Naucz ty się najpierw czytać ze zrozumieniem.
Po pierwsze - są całe dzielnice i to w Londynie gdzie średni metraż domu (pisałem o domach a nie mieszkaniach - tu mieszkania od niedawna dopiero są trendy, wcześniej nadziany angol w Londynie miał dom a nie jakiś flat) przekraczają 500m/2 - Holland Park. Sprawdz sobie. Są domy gdzie metraż idzie w tysiące metrów i to w samym sercu londynu. Ale skąd ty możesz o tym wiedzieć - nie byłeś nie widziałeś.
Po drugie - nie pracowałem w firmie inwestującej w mieszkania, pracowałem w redakcji wydającej specjalistyczny biuletyn o rynku powstających nieruchomości w całej Polsce.
Po trzecie - z twojego doświadczenia - rozumiem, że na tej swojej siłce zarabiasz w okolicy minimalnej i niestety kołchoźnikujesz w 10-15 w jakimś domku - stąd parcie na dodatkowe łazienki - rano i wieczorem są kolejki do klopa.
Po czwarte - pisałem o mieszkaniu 3-pokojowym z czterema łazienkami. Do tego horrendalnie drogim - dla mnie to jest cały czas niezrozumiałe, szczególnie, ze dodatkowa łazienka dużo bardziej podnosi cenę niż dodatkowe metry pokoju czy salonu. Nie rozumiem po co dla bardzo dobrze sytuowanej rodziny (nawet 4 osobowej) aż 4 łazienki.
Tczewiak:
- dwa krany to przeżytek, od kilkudziesięciu lat montuje się jeden. Ale fakt, że zdarzają się jeszcze miejsca gdzie masz dwa krany.
- gniazdka są dużo lepsze niż europejskie - przynajmniej jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, mając dzieci w Polsce musisz kupować zatyczki do naszych gniazdek z dziurkami. W UK i tak nic nie wetkniesz. Dla mnie duży plus.
- 63m/2 - zazdraszczam, ja mam gdzieś 100-150 (nigdy nie mierzyłem, a tu przy wynajmie i kupnie metraż bardzo rzadko sie podaje) na rodzinę 4-osobową. Ale mi wystarcza - a to zwykła szeregówka w londyńskiej biedadzielnicy - widziałem domy, gdzie w salonie 2 drużyny mogły rozegrać mecz siatkówki - i to w samym centrum miasta.
- liczba łazienek koniecznie musi przekraczać liczbę pokoi - cypis twierdzi że to cecha charakterystyczna mieszkań pod wynajem. Na ukrainie bieda ponoć aż piszczy, więc jak wyjedziesz to wynajmiesz mieszkanko dla piętnastu oszołomów o cypisiej mentalności - zrobią sobie tam kołchoz. Na wszelki wypadek żeby łazienek w porannym raushu nie zabrakło postawi się ze dwa klopy na zewnątrz.