To Ty
http://worldofwarships.eu/community/acc ... !ships_pvp ? Jeśli tak to nie ma tragedii, St Louis to jest OP statek jak już wynajdziesz wszystkie moduły - ja sobie go zostawiłem w porcie. Na oficjalnym forum jest mnóstwo poradników, ale nie wertowałem tego na tyle uważnie, żebym miał coś godnego polecenia.
Na St Louis masz mnóstwo dział i dobrą celność, więc staraj się walczyć na twój MAX dystans. Skracanie dystansu w 80% przypadków jest Ci nie na rękę, bo:
1. BB'ki mają gorsze skupienie od ciebie + są wolniejsze.
2. CL'ki/DD'ki mogą mieć torpedy.
Luźne tipy:
- Vs CL możesz spróbować używać amunicji AP (celuj w kominy), do walki przeciwko DD/BB tylko HE.
- Możesz manewrować tą łajbą jak szalony, nie musisz czekać na obrót dział, bo działa masz i po jednej i po drugiej stronie statku.
- St Louis ma słabe kątowanie dział, więc najczęściej chcesz być ustawiony całkowicie bokiem do przeciwnika, działa prostopadle do wrogiego statku.
- Jeżeli masz problem się wstrzelić w jakiś statek (np. szybkiego manewrującego DD) to nie strzelaj pełną salwą, tylko klikaj pojedynczo, aby strzelać z kolejnych dział, aktywnie korygujesz sobie swoje celowanie.