Arturnik napisał(a):
Hm jak tak czytam, to to nie jest cos jak AI War?
W sensie, tam wlasnie trzeba po cichu scoutowac, zdejmowac konkretne systemy z najwazniejszymi instalacjami, znalezc glowny command station i go zniszczyc?
Nie gram jeszcze, bo bardzo sceptycznie podchodze do Stardock (preorder Demigoda, FE oraz GC3), a za duzo nie pogralem.
Tak. Trza się rozwijać nie zwracając na siebie zbytniej uwagi i przygotować się na finałową walkę. Doomsday counter tak czy siak rośnie (zdarzenia w grze by SK), ale odpowiednie wybory w questach pozwalają go zmniejszyć (zły wybór zwiększa np: kradzież pota zamiast zakupu). Jest tez budynek i czar zmniejszający counter. Warlord np ma skille robiące z niego półboga dzięki wysokiemu doomsday counter. Czym wyższy tym jest potężniejszy (ale podejrzewam, że te skile samemu sk i lepszym przydupasom za dużo nie zrobią)
GC III nie grałem,ale opinie gra ma pozytywne ? A przy FE i FE LH z modami spędziłem kilkaset godzin (najlepiej się grało w betach kurde, nie wiem czemu wersje finalne tak się różnią od tych z bet). Jeśli SD przeniesie poziom AI z SK do FE LH to będzie naprawdę porządna gra z przyzwoitym AI.
Jak ktoś nie ma jeszcze FE LH to w humble bundle można kupić za 1$. A z modami to naprawdę fajna gra.