embe napisał(a):
Dobrze wiesz że nie tak uważam.
Odnieś się do przykładu, który podałem wcześniej, masz realny przykład, dwie firmy, ta sama branża, ci sami zleceniodawcy, te same koszty, wyposażenie itd.
jeśli dwie firmy działają w 2 różnych krajach to niekoniecznie mają te same koszty- kwestia podatków, utrzymania itp- masa różnych spraw , nie tylko kwestia paliwa i płacy dla pracownika - przypuszczam , że podobnie jak ja i Ty nie masz tu ZIELONEGO pojęcia o prawdziwych kosztach, Twoje dywagacje są wzięte z kapelusza, na zasadzie podobne firmy , podobne zlecenia - a ja ci powiem coś ciekawego- a wiesz ,że te same firmy mogą płacić za to samo zlecenie różne stawki w zależności od zleceniobiorcy? ?
embe Ty już dawno odpłynąłeś ze swoją wizją równych płac w całej EU, równych szans i zarazem spisków EU ,żeby jakiś kraj miał gorzej od innego - czasami wręcz zapominasz o uwarunkowaniach historycznych, geograficznych, o masie różnych czynników , które mają wpływ na aspekty ekonomiczne- wszystko upraszczasz i to bardzo a w dodatku w kierunku , który pasuje w Twoich rozważaniach w danym momencie
czasami czytam tu posty , które wyglądają jak rozmowa 2 meneli pod budką z piwem - oni przecież najlepiej się znają na wszystkim od ekonomii, po wypadki lotnicze i piłkę nożną- choć z drugiej strony to nasza taka przywara- znamy sie na wszystkim