sula napisał(a):
To skoro możesz kupić najlepszych zawodników bezpośrednio to czemu się cieszą jak pojeby bo im wylosowało jakąś uber kartę?
Bo we wszystkich normalnych karciankach to też możesz kupić najlepsze karty za kasę od innych sklepów lub graczy. To chyba tylko Heartstone tego nie ma.
Nie wiem czemu się cieszą, raz wydziałem opening kamyka chyba i się chwalił, że wyjebał ponad tysiaka na paczki i sam syf trafił także prędzej kupisz top graczy ze sprzedaży wylosowanych zawodników niż trafisz.
sula napisał(a):
Tak jest we wszystkich grach przecież, że skillem i ogólnym ogarnianiem jesteś w stanie zniwelować przewagę "w statach" do pewnego stopnia. Także trochę nie czaję czemu tego używasz jako jakiegoś argumentu.
Gdyby tak było to każdy by grał tylko realem albo barcą, bo mają najwyższe staty. A przewagę w fifie możesz zniwelować do zera co pokazuje podany wcześniej filmik. No i w karciankach masz czarno na białym jaki efekt i ile dmg zadasz itp. a w fifie dochodzi jeszcze spory element losowości, podania, strzały.
sula napisał(a):
W każdym razie tylko z cieakwości chciałbym się upewnić czy dobrze zrozumiałem jak Fifa wygląda obecnie.
Single - mniej lub bardziej standard. Turnieje, itp
Multi:
normalne - wybierasz drużyne z istniających i grasz z innymi. Nie ma grindu, cash shopu, itp (Także przez neta czy tylko 'na dwa pady'?)
lub
ultimate - sam robisz drużynę i inni robią drużynę, możesz kupić lockboxa i bawić się w 'hazard'/RNG albo kupić bezpośrednio zajebistych zawodników (w domyśle za kupę kasy bo inaczej po co kupować lockboxa)
Dobrze to postrzegam?
W multi regularnymi drużynami możesz grać też tzw. sezony czyli startujesz z 10 ligi i zdobywasz ileś tam punktów do awansu do niższej i tak aż zejdziesz do 1.
Są też zesony współpracy i grasz z ziomkiem 2vs2, kolega ze swojego konta, na jednym się nie da grać w ten sposób grać/
UT to mniej więcej tak jak napisałeś.
Nie wiem do końca jak to wygląda w karciankach, jedynie grałem w doc i tam w pewnym momencie bez kupowania nowych packów mogłeś przestać grać, bo nowe karty dawały mega przewagę. W fifie nie wychodzą nowe, masz po prostu ich zbiór na daną edycję i tyle.