warhameron napisał(a):
W Galciv III nie grałem , ale znajomi narzekają na AI (nie moga wygrać i ciagłe wtopy zniechęcają do gry
)
Hmm dziwne bo ja jakiś czas temu grałem ver 1.4 (jakiś mega AI patch) na 3 albo 2 od końca poziomie trudności i tam AI nie istniało. To zacząłem grę z AI na najwyższym poziomie trudności, AI nadal nie istniało (nic się nie zmieniło w zachowaniu) ale ma tak chore bonusy, że nie miałem szans wygrać. Grałem bez żadnych obcykanych strategii, na czuja, w sumie z 3-4 razy grałem gc3. Przy tym najwyższym poziomie dyplomacją utrzymywałem wojnę pomiędzy wszystkimi ai i tak sobie trwałem 200 ileś tur, ale ta strategia nic nie dawała bo z żadnym ai nie miałem szans - ilościowo i jakościowo. Z czasem odjeżdżali coraz bardziej. (gram bez handlu techami, z tym może miałbym jakieś szanse na dogonienie ai)
W galciv3 ai jest chyba takie samo na wszystkich poziomach trudności, tylko bonusy ma inne.
Ja ogólnie gry nie polecam, dla mnie to nadal jest beta w której z 80% czasu spamujemy konstruktory i budujemy wszędzie stacje kosmiczne (konieczne), nic poza tym. Zakładam, że kiedyś gc3 będzie fajnie, ale obecnie dla mnie nie jest. No ale mnie wykrzywiło eu4 i mam wyższe wymagania co do strategii niż kiedyś, z drugiej strony imo stardock mocno zawodzi obecnie jeżeli chodzi o jakość ich gier. Kiedyś stardock postawiłbym przed paradoxem, dzisiaj paradox to jest inna liga.