Ravushimo napisał(a):
Mark24 napisał(a):
Chcesz to sobie przejrzyj listę najlepszych gier wszechczasów i zarzuć tytułami które miały w momencie premiery super grafikę - ciekawe czy znajdziesz chociaż jeden.
Zarzuc mi ta lista na ktora patrzysz bo jest tego troche, a moge sie zalozyc ze znajde ich przynajmniej kilka... no chyba ze mowisz o liscie wszechczasow na Wiiiiiiii =)
No ale popatrzmy na PC wg MC:
W momencie premiery jakiejs super grafy nie mialo w zasadzie tylko BG2 (chociaz i tu sie mozna klocic, bo art style bylo swietne) i Orange Box (HL2 ep1/2, TF2, Portal) to byl tylko lekko upniety silnik z HL2, wiec juz troche do tylu. No i Portal 2, chodz osobiscie uwazam ze Source po tylu latach wciaz wygladal bardzo dobrze.
Patrzac na wszystkie platformy masz 3x GTA5 i 2x GTA4 i jedna z moich najulubienszych gier ever Soul Calibur na Dreamcasta... gra miazdzyla grafika jak dla mnie w tym czasie.
żadna ravushimo, ja widzę tu listę gier które wpisały się na tą listę z powodu nieprzeciętnego gameplayu a nie super wybajerzonej grafiki.
Tak jak pisałem poprzednio a co widać nie dociera do rozumków wschodnio-europejskiej gawiedzi - gameplay zawsze > oprawa graficzna. Oprawa graficzna to dodatek będący na którymś tam z koleji miejscu pod względem priorytetów graczy i to wszystkich.
Do tej pory ludziska masowo grają w WoW-a który ponad dekadę temu wyglądał mocno średnio. A odpuścili sobie inne tytuły wygglądające już wtedy o niebo lepiej. Bo gameplay.
Do tej pory ludziska grają w CS sprzed dwóch dekad a wybajerzone graficznie crysisy każdy przeszedł jeden raz i zapomniał.
Nigdy nie napisałem, że grafika jest nie ważna. Pisałem, że nie jest najważniejsza i nigdy nie była. Priorytetem zawsze był i zostanie gameplay.
Dyskusje z tczewiakiem czy zabolkiem nie mają żadnego sensu - ograniczone tępe rozumki o żałośnie niskiej samoocenie, zatrzymane na etapie porównywania się e-penisami bo "mam więcej piksli i więcej fps". Do tego w dobie gdy oprawa graficzna osiągnęła taki poziom że, aby zauważyć różnicę potrzebny jest specjalistyczny sprzęt pomiarowy. Bo sorry ale nie są to czasy atari/spectrum gdzie różnice były dużo bardziej znaczące. Nie są to czasy pierwszych PC gdy rewolucję graficzną przechodziło się co 2 lata.
Od dobrych kilku lat mamy powolną ewolucję - na serio trzeba być totalną gimbazą by wciąż podniecać się nowym prockiem/grafą i liczyć piksele.