Isengrim napisał(a):
@Profeta: dla mnie ważna jest wyłącznie prawda. Zdanie sędziów z całego świata, nawet tych z Mozambiku, jest sprawą drugorzędną; opinią. Jeśli nie przeszkadzało im ordynarne łamanie prawa przez PO, a przeszkadza łamanie przez PiS - to nie jest to kwestia łamania prawa, tylko tego kto łamie. I komu się na to przyzwala, a komu zabrania. No i dlaczego.
Kto robił błazenadę? Spisane są głosowania Halickiego i Pomaski - i są też spisane głosy przedstawicieli innych państw, Niemiec choćby, którzy nie głosowali tak, jak chcieli by tego na Czerskiej.
I takie manipulacje są stałe, ciągłe - w stadninach deficyt na 18 baniek, oddawanie majątku za bezcen - ale cały świat się martwi że wyjebali gościa za to odpowiedzialnego. A miał rekomendacje.
TK miał się zająć nowelizacją - wyszłoby, że 2 sędziów było źle wybranych i to by zamknęło temat
bardzo dużo ludzi negatywnie oceniło zdarzenia wokół TK, szukasz prawdy obiektywnej w prawie i polityce? gg.
za PiSowską wersją poza politykami i osobami związanymi z polityką prawie nikt się nie opowiedział.
uważasz, że PiS lepiej rządzi? zobaczymy jak to rządzenie wyjdzie za parę lat. Moim zdaniem, co zawsze podkreślałem:
PO 'kradło' ale potrafiło zarządzać, PiS będzie 'kradł' tak samo, przy czym nie potrafi zarządzać. I w mojej ocenie PiS jest prymitywniejszy w swoich metodach. Śmierdzi mi Polską B.
jeszcze mi powiedz co ja pudruję i w jaki sposób stosuję podwójną moralność, tak się składa, że nie popieram PO/PiS, bliżej mi do nowoczesnej, przy czym jeszcze parę lat na ocenę ich podejścia i działań (na razie cierpią na choroby wieku dziecięcego
)
@piszpan
potrzebne były analizy, opinie etc. jak dla mnie wyrok TK był kontrowersyjny i nie zamierzam go bronić, próbuję tylko wskazać, że to nie jest proste zadanie, tylko coś o ogromnych konsekwencjach, poza tym samo OFE było zrobione w sposób urągający elementarnym zasadom.
Ktoś na tym dużo zarobił.
I jakoś - SLD, PiS, PO, Samoobrona, LPR nie kiwnęły palcem wcześniej. PO dopiero wylało dziecko z kąpielą po wielu latach.
O czym to świadczy?
@embe
haki na Ciebie.