Tor-Bled-Nam napisał(a):
Sobtainer napisał(a):
No ale słuchajcie o co w ogóle ten hałas jest. 970 i 980 spokojnie ogarniaja na dzień dzisiejszy.
Po co komuś 1080 jak gry i tak nie będą lepiej wyglądać bo tostery wybuchną. Co innego qhd czy 4k
Wolę kupić nowy monitor niż 1080 który zamiast 60 fpsow da mi 140 a i tak go zablokuje bo lubię vertical sync.
Lepsza byłaby wiadomość o monitorze z gsync w cenie 1200-1500 niż te nowe karty szczerze powiedziawszy. Bo dobry Asus z gsynciem teraz to 3k :<
Ja mam tylko monitor 1900x1200, a 970 nie mógł utrzymać stabilnych 60FPS w W3 na max. /
Yup. Nowe karciochy pokroju 1080 to dalej do 1080-1440p. Szczególnie jak się zaczną pojawiać graficznie bardziej wyżyłowane gry. Wystarczy przypomnieć sobie jak np. Watch Dogs czy Wiesiek przed downgrade potrafiły wyglądać.
4K@60 fps w high-end graficznie grach AAA to najlepszym razie domena 2017 i wielkich drogich kart Vega 11 z HBM2 i Volta od NV.
Gsync w monitorze za 1200 zł to tego nie widzę, sam moduł G-Sync od Nvidii w monitorze przecież kosztuję pare stów.
Freesync mimo, że darmowy to z kolei trzeba uważać jaki konkretnie jest, bo niektóre monitory wspierają go w wąskim przedziale klatek i trzeba przed zakupem mocno doczytać, żeby się nie naciąć.