Tor-Bled-Nam napisał(a):
Mark24 napisał(a):
Tor-Bled-Nam napisał(a):
Jak się nie wprowadza reform, tylko zajmuje stołki a tłuszczy rzuca srebrniki to trzeba dla odwrócenia uwagi zacząć polowanie na czarownice. Kiedyś lekarze, dzisiaj sędziowie. Wierni klakierzy dobrej zmiany jak embe już piszą o umoczeniu elit, kreujesz wroga.
rotfl, jaka demagogia
Moze po prostu za szybko przez ostatnia dekade zapierdalalismy z tymi reformami goniac zachod? Przy okazji skutecznie rozliczajac poprzednikow. Ludziska przestraszyli sie, ze kraj wejdzie w nadswietlna - reszte wytlumaczy Niahu, specjalista od zdobywania kosmosow!
A co się nie zgadza w tym co napisałem? W jakie reformy to wprowadził PiS do tej pory poza socjalem, nowymi podatkami, ustawami do skoku na posady czy rozpierodlem w edukacji i trybunale? Nie śledzę namiętnie i może mi coś umknęło i PiS poprawił coś dla przedsiębiorców, zmienił administracje na tańsza i bardziej efektywną, przygotował reformę służby zdrowia, finansów publicznych...etc. Mieli przecież pełne szuflady ustaw.
Nie wiem co do rzeczy maja poprzednie lata. PO każe im byc najgorszym rządem po 89?
nie siedzę non stop na forum.
Jak widzisz coś tam robią - ba o dziwo dotrzymują obietnic wyborczych. Minął zaledwie rok a już mamy 500+ zamiast lewackiego "przyjmijmy uchodzcę" (jestem 100% pewien, że gdyby wygrało PO wydalibyśmy mnóstwo kasy na ośrodki dla nich), nowe podatki, ustawy do skoku na posady "PO style", ba nawet tak jak PO swego czasu przejęli TK!
Trochę za wcześnie na ocenę kto był gorszy nie sądzisz? PO w ciągu 8 lat rzadów zasłynęło głównie z:
podwyższenie wieku emerytalnego
posłanie do szkół sześciolatków
rozkradzenie OFE
no i oczywiście z afer:
afera hazardowa
afera podsłuchowa (zamach na konstytucję RP skrzetnie zamieciony przez usłużne media pod dywan)
no i pomniejsze wręcz afereczki (oczywiście jak na PO) tak trywalne jak np. autostradowa i doprowadzenie do bankructwa ok. 200 polskich podwykonawców
Tu masz pełną listę grzechów do przejrzenia:
http://witamy-w-polsce.pl/1684/Kr Tego nie da się porownać. Nie ta klasa torbiś. Już szybciej milika obok messiego postawisz
PO to jebane miszcze w wyprowadzaniu kasiory na pierdylion sposobów i ustawianiu swojaków przy korycie. Wątpię by ktokolwiek kiedykolwiek ich pobił, i raczej nie zrobi tego potykający się o własne nogi PiS.