mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1068 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 54  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 18803
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 18:09 
Cytuj  
Ogólnie nie jestem fanem ryżu ale może ktoś ma dobry sposób... na jak się wydaje banalną rzecz czyli ugotowanie dobrego ryżu, jaki rodzaj i jak żeby nie wychodziła albo papka albo za twardy itd ?


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 18:12 
Cytuj  
Po prostu z paczki, wsadzasz do wrzątku I tyle ile jest na opakowaniu.
Dodajesz pół kostki rosołowej dla smaku a jak ugotujesz powieś gdzieś żeby ociekł ówcześnie odparowując po oddaniu wody.

***

Posty: 588
Dołączył(a): 12.02.2006
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 18:31 
Cytuj  
Sprobuj basmati jesli nie jadles, zupelnie inny smak i zapach od zwyklego bialego ryzu czy dlugoziarnistego. Swojego czasu na diecie dla koksow byl dla mnie wybawieniem.

***
Avatar użytkownika

Posty: 31388
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 19:10 
Cytuj  
kubek ryzu, 2 kubki wrzatku/zimnej wody, gotujesz az ryz wchlonie wode.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1797
Dołączył(a): 16.01.2007
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 19:29 
Cytuj  
Nie dawaj za dużo wody + przyeksperymentuj z dzikim/brązowym.

******
Avatar użytkownika

Posty: 3944
Dołączył(a): 18.07.2006
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 20:41 
Cytuj  
Kup parboiled, bardzo dobry i sypki.

**

Posty: 263
Dołączył(a): 21.01.2007
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 20:43 
Cytuj  
Polecę od siebie czarny ryż jeśli jeszcze nie próbowaliście, zajebisty!


_________________
flidais#2625

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 21:28 
Cytuj  
Obrazek

A ja uwielbiam ryż z zielonym groszkiem.
Tutaj z dodatkiem polędwiczek ze świniaka w sosie pieprzowym oraz domowym coleslawem.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 21:33 
Cytuj  
ryszsuruwkom i kotelty ;[

(wiem ze dobre, foodpr0n wymaga tez zeby bylo ladne)


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 21:35 
Cytuj  
Fuck off w chuj dobre.

**
Avatar użytkownika

Posty: 7427
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 29 lis 2016, 22:03 
Cytuj  
#amateur

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 30 lis 2016, 08:48 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
kubek ryzu, 2 kubki wrzatku/zimnej wody, gotujesz az ryz wchlonie wode.


dokladnie, najprostrzy sposob

moj ulubiony ryz to jasminowy, najlepiej kupic duzy worek (5-10 kg) od azjatow

W UK z lenistwa kupowalem ryz do mikrofali, otwierasz opakowanie, wsadzasz do mikrofali i masz sypki ryz gotowy do zjedzenia (nie wiem czy w Polsce mozna kupic, pewnie tak)

***
Avatar użytkownika

Posty: 19066
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 30 lis 2016, 08:51 
Cytuj  
Oyci3C napisał(a):
Obrazek

A ja uwielbiam ryż z zielonym groszkiem.
Tutaj z dodatkiem polędwiczek ze świniaka w sosie pieprzowym oraz domowym coleslawem.


rice & pean to danie murzynow (fasola zamiast groszku tez jest ok), bardzo lubie

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 30 lis 2016, 13:50 
Cytuj  
Fasoli już nie ruszę :/

**
Avatar użytkownika

Posty: 9369
Dołączył(a): 18.07.2002
Offline
PostNapisane: 30 lis 2016, 21:13 
Cytuj  
tomugeen napisał(a):
ryszsuruwkom i kotelty ;[

(wiem ze dobre, foodpr0n wymaga tez zeby bylo ladne)



foodpr0n wymaga tez zeby bylo ladne


o to kurwa, wreszcie ktoś to napisał. ŁADNIE a nie kotlet z surowka i ziemniorami.


_________________
Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you...
Like me

***
Avatar użytkownika

Posty: 13268
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 30 lis 2016, 21:52 
Cytuj  
Chodz Bartoszu, przynies swiatlosc ignorantom.


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent

***
Avatar użytkownika

Posty: 17021
Dołączył(a): 21.11.2001
Offline
PostNapisane: 1 gru 2016, 09:29 
Cytuj  
Dobra, dobra! Zdjęcie chujowe I wygląda jak zooporn a nie food porn, to było tylko co do ryżu, nie mam zamiaru robić artystyczne chujumuju w domu :/

Ale mi pojechali, już nic nie napisze.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9369
Dołączył(a): 18.07.2002
Offline
PostNapisane: 1 gru 2016, 10:13 
Cytuj  
tomugeen napisał(a):
Chodz Bartoszu, przynies swiatlosc ignorantom.


Niechcemisie :D ale lubie sobie poogladac:D


_________________
Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you...
Like me

**
Avatar użytkownika

Posty: 9516
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 1 gru 2016, 12:19 
Cytuj  
co do ryzu jeszcze embe. kup sobie ryz do sushi. wygogluj jak ugotwac ryz na sushi (troche jebania sie). nie dziekuj i zachwyc cala rodzine, smakuje nawet do schabowego i buraczkow. kurwa wlasnie tak sobie pomyslalem ze dobre mielone z pyrami i barszcyzkiem albo dobry schboszczak z jajkiem jest osom.


_________________
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

***
Avatar użytkownika

Posty: 18803
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 1 gru 2016, 13:14 
Cytuj  
Dzięki, powalcze z ryżem.

Ja wczoraj robiłem taką zapomnianą obecnie rzecz, serca wieprzowe długo bardzo długo gotowane w szybkowarze, pokrojone drobno potem, dużo porów i selera zmiksowane, do tego całość zagęszczona mieloną gorczycą z dodatkiem ciut musztardy, wychodzi bardzo pikantne, do tego świeża bagieta, jak dla mnie dobre, z wyglądu kiepskie.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1068 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 54  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.