sula napisał(a):
Goatus napisał(a):
Raczej kwestia że zupełnie nie ten gatunek filmu by z tego wyszedł
No i właśnie o to chodzi, żeby było coś nowego. Rasowy sc-fi z tyko elementami horroru, a nie remake Aliena, gdzie jest na odwrót.
Wychodzi jednak na to (po oglądnięciu trailera), że zostało to spuszczone w kiblu i będziemy mieli remake Aliena.
Jak to Deshroom określił - krok w tył.
Generalnie może bym się i zgodził, gdyby nie fakt, że Prometeusz koło rasowego sf nawet nie stał (jeszcze stronę temu, część osób przyrównywała go do letniego kina akcji, i dziwiła się jak można wymagać logiki od takiego filmu), więc nie wiem skąd optymizm co do kontynuacji. To już wole żeby zmałpowali Aliena dorabiając/pokazując nieco mitologi całego uniwersum, jest szansa że wyjdzie sensownie, byle nie brał się za to znowu koleś od Losta.
Mnie bardziej fascynuje czy powstanie kiedyś film na podstawie dalszych wydarzeń w tym Universum (z książek), gdzie o ile dobrze pamiętam ziemia została opanowana przez Obcych, ludzie generalnie mieli przejebane, no i pojawiali się też inżynierowie (i wcale nie byli przyjacielsko nastawieni) Czytałem jakiś tom tego wieki temu, ale wspomnienia mam dobre. "Obcy: Mrowisko" tytuł był w polskim przekładzie