lordyp napisał(a):
i wiem ,że przeszkadza ci ,ze w niedziele zamiast na mszy i na tace Polacy wolą iśc do centrum handlowego
co ty pieprzysz, co ma kościół do tego, już ci raz napisałem że momentami jest mi głupio odpisywać bo mam wrażenie że dyskutuje z upośledzonym człowiekiem
Już wiele razy pisałem że podoba mi się model zachodniej europy gdzie ludzie wydaja kasę w parkach rozrywki, na festynach, w restauracjach, targach, koncertach itd, nic nie trzeba wymyślać tylko zmienić głupią naszą mentalność, centra handlowe nie muszą być otwarte w niedziele i ta kasa może być przynajmniej w małej części skierowana do kieszeni małych i średnich polskich firm.
lordyp napisał(a):
kupujesz tylko polskie produkty
Polskie produkty ?
lordyp napisał(a):
ale tak wiem - nie mamy rodzimego handlu, jesteśmy krajem drugiej kategorii bo .... to wina Tuska
Znowu wpisujesz się w schemat głupoty.
Nie mamy własnego handlu, pewnie nie wiesz że po 1989 roku były plany tworzenia z pozostałości sieci handlowych, dobrym przykładem jest otex ( był też pewex, baltona, duże jubilat/centrum, nawet składnica harcerska została zajebana ), który posiadał w całej Polsce tysiące sklepów, magazynów ale lepszym pomysłem było wejście syndyka i licytowanie tego na aukcjach z jednym chętnym za kwoty wyjściowe.
Za to węgrzy stworzyli konkurencje dla zachodnich sieci handlowych.