Isengrim napisał(a):
"Z troską obserwujemy proces legislacyjny"
"Jesteśmy zaniepokojeni nieustającymi działaniami polskiego rządu w sprawie uchwalaniu prawa"
Dostrzegasz różnicę?
'concern' w tym kontekscie nie znaczy troski niestety, tylko zaniepokojenie. Sorry, ale nie wygrasz tutaj, Twoja podstawowa znajomosc jezyka nie wystarczy.
Cytuj:
Wystąpienie rzecznika, to wystąpienie rzecznika. Jak Bochenek coś powie, to nie jest ta sama ranga, gdy powie to Szydło lub gdy jasno zaznaczy że to właśnie oficjalne stanowisko rządu.
Aha. Wystapienie rzecznika na
oficjalnym briefingu panstwowym to nie jest oficjalne stanowisko departamentu stanu. Okej. A co do rangi, wiesz Ty w ogole czym sie zajmuje departament stanu w usa?
Pomijam juz fakt, ze Szydlo mowi to co Jarkacz rozkaze.
Cytuj:
W dodatku poza rozpiską, w odpowiedzi dziennikarzowi. Jasno widać, że kompletnie sprawy nie zna i leci standardem (bo rzecznik musi coś powiedziec). Neutralny tekst w tłumaczeniu już neutralny nie jest.
Wszystko pieknie, tylko ze ten argument sie rozsypuje przy nastepnym pytaniu, na ktore rzecznik czysto odpowiada prosto: 'i'm not aware of that, let me get back to you'. Jako, ze masz ewidentne problemy ze zrozumieniem: Nie znam sprawy, odpowiem pozniej jak sie z nia zapoznam.
I znowu powraca ten dziennikarz i jego zdradziecka chec do zadawania pytan. Wiem, ze tvp przyzwyczailo nas do podchwytliwych pytan w stylu 'czy polski rzad jest kompletnie zadowolony z ogromu pracy wykonanej dla dobra kraju i polepszenia sytuacji Polakow, czy zamierza zrobic jeszcze wiece?' ale miej litosc.
Cytuj:
Teraz widzisz jak działa manipulacja? Powinieneś z większą czujnością analizować newsy tvn, sam widzisz że czasem mijają się z prawdą.
Samozaoranie level: piszpan. Zwlaszcza, ze w pierwszej reakcji po prostu pierdnales z siebie jednozdaniowa odpowiedz.
Naprawde mam nadzieje, ze trollujesz bo jesli naprawde jestes tak slepo zindoktrynizowany to mi Cie zal. Prawilne portaliki chyba przyjely lepsza taktyke i zupelnie przemilczaja sytuacje, ktorej sie nie da obronic.