Cytuj:
Nikt o zdrowych zmysłach nie soluje/farmuje białych mobów
No to chyba zalezy od klasy
Ja szczerze mowiac nie widze duzej roznicy - jak mowilem, moge zabic 4-5 green lub 3 white.
Light blue maja juz spoil penalty.
Cytuj:
Ja wychodzę z założenia że nie ma sensu spoilować ciemno czerwonych mobów
Nie wiem ktory masz lev ale jak jestem w party z 3+ osobami to czerwone moby to praktycznie primary target. Wiec wybor nie nalezy do mnie - po prostu takie moby daja optymalne XP.
Jesli chodzi o poleaxe to znalazlem swoj stary post - zacytuje
Cytuj:
1. Wydajnosc tej broni w 1:1 jest nico NIZSZA niz waraxe (mimo ze ma wiecej pattack)
2. Power tej broni jest chujowy (w 1:1 praktycznie uzywanie go jest bez sensu - ok 200 dmg a normalne uderzenie daje ok 100).
3. Latwo zaagrowac "przypadkowo" neutralnego moba ktory stoi obok naszego celu.
Generalnie mialem juz wszystkie 3 bronie, testowalem na tym samym levelu, na tych samych mobach wiec moge wam dac full info.
Targetem testowym byl JEDEN Kronbe Spider, 43 lev, ~1700HP.
Ja mam powiedzmy 2700 HP.
1. SPEAR (Orcish poleaxe, 156 pattack, total pattack ok 290)
1.1. Uzywajac powers (bardzo ryzykowne - agruje wszystko naokolo) konczysz z 1700-2100 HP (srednio 1950 HP).
1.2. Bez powers - tak samo
2. BLUNT (waraxe, 139 pattack, total pattack ok 260 plus Composite Shield)
2.2. Uzywajac stuna masz szanse skonczyc walke z 50% obrazen lub nawet bez obrazen ale udaje sie tylko w 1/4 przypadkow i zjada to sporo many.
2.2. Nie uzywajac stuna lub gdy stun nie zadziala ani razu konczysz z 2000 HP.
3. DUALE (dualkatany+3, 299pattack, 320 total pattack)
Nie ma styli, nie uzywasz many, konczysz majac 2000-2300HP (zaleznie od ilosci krytykow, srednio 2200 HP zostaje)
4. Wytrzymalosci i wydajnosc macro: przy blunt i dualach unlimited - praktycznie chodzi ile sie da. Przy spear podziala max (ale to absolutnie max) 2 godziny robiac ok 3% (zawsze trafi sie jakies chujowe ustawienie mobow i spearem zaagrujesz np. 4 zamiast 1 max 2).
5. Walka przy zaagrowaniu 2 pajakow na raz (z zalozeniem ze wtedy wlaczaja sie SS)
- duale: zostaje ok 1500 HP
- spear: zostaje ok 1500 HP (ale jesli sa tak ustawione ze bije 2 na raz)
- blunt: zostaje ok 1200 HP
Jestem teraz w lepsiejszej gildii ktora ma sporo high level graczy wiec jak mi stuknie 52 lev to powtorze testy dla tych 3 rodzajow broni tyle ze B grade i porownam
Ale anyway juz w tej chwili "na sucho" wydaje mi sie ze z B grade najsensowniejszy wybor to blunt, duale a dopiero na koncu pole.
Z jednego wzgledu - speciale.
Najlepszym dla dwarfa jest +25% Health a tego spear nie maja (blunt ma a duale moga miec niektore).
+25% HP to po prostu o 25% wydajniejsza postac (na 52-56 lev wyciaga sie wtedy >5000 HP).
Porownujac do innych skilli, w tym nalepszego - haste, masz przyrost wydajnosci 7%.
Do tego uzywamy shield i seta dajacego bonus do bloku (+320 HP, +waterbreath, -3 STR, +3 CON, +24% Shield Defence with Shield) i wtedy dwarf faktycznie staje sie niezly.
Tyle ze to kosztuje kilkadziesiat mln.
Tansza opcja to wybor duala sword of delusion + tsurgi.
SoD od gracza lub z luxury shop za grosze (4.5mln), tsurgi ok 8-12 mln (?), zdualowanie 3 mln => masz bron za ~15-17 mln w porownaniu do 40 baniek ktora chca za top axe.
Enhantujesz +3 jak kazda inna bron, zrobienia specjala to koszt jednego dodatkowe scrola +Weapon.
Pierdolisz shield wiec ustawiasz sie docelowo na seta zwiekszajacego +7 Speed +5% HP Regen.
Pole... IMHO wyglada przy tym mizernie