"Polecam" Dracula 3000 - stary moty wampira przeniosiony na pokład statku kosmicznego - o kuźwa jaka żenada. Sam lepsze filmy kręcę
Saw jest rzeczywiście bardzo dobry ale nie uważam, ze to horror. Typowy dobrze zrobiony i trzymający w napięciu i niepewności thriller. Faktycznie akcja się delikatnie nie trzyma kupy ale to nie jest kino faktu, tylko kino dla rozrywki. A na pewno rozrywke dostarcza.
Jeden z lepszych filmów jaki ostatnio oglądałem.
A już całkowicie nie na temat - film który mnie pozytywnie zaskoczył to "komórka" - świetny kryminał/komedia do piwka z chipsami. Film totalnie luźny, zero ambicji ale warto obejrzeć.
Co do horrorów to ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Sam gustuję w takich filmach (w książkach zresztą też ale mniej z braku czasu - za dużo mmo :/) i niestety ale ostatnio bardzo mało wychodzi dobrych horrorów, o ile w ogóle jakiś ostatnio zrobiony horror da się nazwać dobrym. Pozostaje proponowana tutaj klasyka nierzadko sprzed kilkunastu lat.
Btw. kiedyś (jako szczeniak) oglądałem powrót żywych trupów i pamiętam, że mnie film straszył, teraz to bardziej komedia... (remake jest trochę lepszy ale tez w ogóle nie straszny).