Gambit_GOL napisał(a):
Goatus napisał(a):
Tym, co wyróżnia questy w WoWie jest właśnie to, czego twoim zdaniem, (z czym się nie zgadzam) nikt nie czyta, mianowicie opisy, otoczka w około questa. Wszystkie „smaczki” z nim związane, różne ciekawe rzeczy po drodze do jego wykonania.
No Lineage 2 ma o niebo mniej questów, ale ich otoczka fabularna też jest bardzo dobra. Miejscami lepsza niż w WoW, a miejscami gorsza.
Uh... questy w lineage2? O których mówisz? Jeżeli o job change to są to najbardziej mozolne i nudne do tego bezsensowne questy, jakie w życiu widziałem. Inne natomiast... hmmm innych jest może z 10? i takich z ciekawym tłem było może ze 2 - 3 (np na smoczka był nawet zabawny)
Zupełnie pomijam już fakt, że nagrody za questy były śmieszne, jeżeli porównać je do wkładu czasu, jaki poświęciłeś (Np wishing potion quest około 6 godzin dla kogoś, kto zna ten quest na pamięć używa SoE tak żeby maxymalnie skrócić czas biegania a potem dostaje, co? 90% Na to że dostanie z powrotem 1x SoE ;P 9.99999% że nić O.o i 0.00001 Na to, że pojawi się mob, który ma 0.000001 Szansy na drop czegoś fajnego jak go zabijesz w czasie odpowiednio krótkim, na co masz 0.00001 Szansy bo mob jest 10 lvli wyżej nisz ty ;p)
Tak żeby wszo było jasne.. Do l2 nic nie mam, grałem w na około roku i nadal darzę tą grę dużym sentymentem i uważam ją za całkiem dobrą. Ale zmiłuj się, nie porównuj questów z l2 do tych z wow'a