GandalfX napisał(a):
Bo ty dziecko WWW i Onetu jesteś.
Odpowiem podobnie: a ty dziecko czatów.
Gandalfx napisał(a):
Nieprawdą jest jakoby. Grałem. Krótko, coś koło miesiąca. To co mnie odrzuciło to właśnie AOL l33tsp33k i grafika. Na typy z gatunku 31337 mam uczulenie od dawna, ale może ja jakiś dziwny jestem.
O obu sprawach już pisałem:
1. grałeś za krótko
2. problem z doborem towarzystwa
Mark24 napisał(a):
Widziałem pare rajdów w WoWie, jakieś Molten Core, Onyxie, Ysondre.
Brałem udział w więcej niż paru rajdach w EQ2. I pod względem strategii, ustawiania klas, grup, whatever trudność jest porównywalna. Ale WoW jest brzydki a EQ2 ladne
Brzydki <-> ładny to bardzo subiektywna ocena. Jest 5mln którym WoW się właśnie podoba i jakieś ~300 tys. którzy uważają, że to EQ2 jest lepsiejsze.
Można to tłumaczyć na dwa sposoby:
genialny, elitarny - EQ2 jest lepsiejsze ale niedocenione (tu chlip/cry podwyższający o 2% naszą wiarygodność), bo motłoch (muchy) pchają się do gówna
prosty, pragmatyczny, realistyczny - WoW jest lepszy.
Sama dynamika rozgrywki WoW, a EQ2 to inna szkoła. Taka jak powożenie furmanką z prędkością 5km/h i jazda polonezem z prędkością 60km/h. Niby to samo, ale na okrzyk "nu mućka w prawo teraz" mamy 5min, a na skręt poldkiem 1-3s.
Inna sprawa wystarczy obrócz ilości kolorków zarzynających to co tam mamy w blaszaku porównać jakość animacji. 0pkt a 10pkt to zasadnicza różnica, co nie?