Neonin napisał(a):
A kto ma rację nasz rząd czy też KE która zamierza nas udupić rozstrzygnie sąd i wtedy będziesz mógł opluwać sądy.
Dziękuję uprzejmie za pozwoleństwo, ale nie skorzystam. Agresja, arogancja i buta to domena twoich idoli z twardej opozycji. Niech tak pozostanie.
Neonin napisał(a):
PiS śmierdzi - śmierdzi dyktaturą autorytaryzmem i zakłamaniem. Robią dokładnie to samo co robiło SLD. Gdzie więc jest różnica pomiędzy nimi?
Politycy PiSu nie mają żadnych złudzeń co do tego, czym jest polityka. Wałęsa i inni dali im w 1992 roku brutalną, aczkolwiek cenną lekcję. W polityce wygrywa nie ten, kto zrobi z siebie większego świętego, tylko ten, kto mocniej przywali przeciwnikowi. Na każdy atak trzeba odpowiedzieć kontratakiem (niekoniecznie natychmiastowym), na każdą obelgę trzeba mieć gotową ripostę (niekoniecznie lapidarną). Podstępy, wybiegi, prowokacje, dezinformacja to powszechnie występujące elementy walki pomiędzy partiami politycznymi o głosy wyborców, którzy są ostatecznymi arbitrami tej rywalizacji. Pod tym względem zaiste PiS nie różni się od SLD, ani od PO, ani od jakiejkolwiek innej partii. Każdy polityk, który odrzuca powyższe reguły walki jest naiwny i tym samym pozbawiony szans na zwycięstwo. Jednakże robienie zarzutu PiSowi z tego, że wygrywa walcząc według powszechnie przyjętych reguł jest co najmniej niepoważne.
Mnie bardziej interesuje kto o co walczy. Im więcej czasu mija, tym bardziej jestem utwierdzony w przekonaniu, że wybrałem właściwie.
Neonin napisał(a):
Dziwne pomysły o renacjolizacji sprywatyzowanego mienia itd.
Tak się składa, że w gospodarce rynkowej państwo nie jest podmiotem gorszym od korporacji prywatnych, tylko im równym, więc może sprzedawać, ale też i kupować, co uzna za stosowne. Wszystko jest kwestią ceny.
Hayt napisał(a):
Sargeras to pierworodny Kurskiego a takze wzorowy wszechpolak
Mówi mi PIStolet.
Zważywszy na popłoch, jaki wywołuje Kurski wśród polityków twardej opozycji samym wejściem na mównicę sejmową (pospiesznie ewakuują się z sali obrad), albo na bezradność czołowego platformerskiego erudyty, specjalisty od latania na drzwiach od stodoły, Komorowskiego (w czasie polemik stać go jedynie na ciągłe przerywanie Kurskiemu), to można to uznać za komplement.
MagPS napisał(a):
W PiS-ie jest małe zaplecze partyjne...a i tak Jarosław woli swoich, nawet jesli sa debilami lub złodziejami
Jeśli posiadasz jakiekolwiek informacje o naruszeniu prawa przez wyżej wymienione osoby, to twoim obywatelskim obowiązkiem jest złożyć w prokuraturze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa.
Karol66 napisał(a):
Nie pamietam kto to powiedzial ze "Kazdy kto w wieku 20 lat nie byl socjalista nie ma serca. Ale kazdy kto w wieku lat 30+ jest socjalista nie ma mozgu".
Pewnie Korwin-Mikke. Dobitność treści i obelżywość formy to jego styl.
P.S. - Jaki jest szczyt propagandy?
- Wmówić politykom PO, że są bardziej inteligentni od polityków PiS.